Društvo

NIŠKI PEKARI POMOGLI porodici Spasojević iz Jelašnice

Udovica i četiri deteta Miroslava Stojanovića iz Jelašnice, koji se ubio letos zbog duga za struju nije zaboravljena, kažu niški pekari koji su danas uručili ovoj porodici vredne namirnice. Udruženje Unija pekara organizovala je prikupljanje pomoći za ovu petočlanu porodicu.

Inicijator akcije je Miroslav Jović iz pekate Trg, a podržale su ga kolege iz pekara Kalinka, Srbijanka, Mios, Čair, Esnaf pek, Branković, Jovča i Sirko.

Foto: Niške Vesti

“Pomažu deca, ali su još uvek mali. Odrasli su preko noći i sazreli iako nisu imali potrebe za to”, kaže udovica Slavica Spasojević.

Džakovi brašna, ulje, džemovi, slatkiši i grickalice sve se to našlo u teretnom kombiju niškog Udruženja Unija pekara, ali su se mališani ipak najviše obrdovali grickalicama.

Ova porodica više nema dugova, nema ni neplaćenih računa samo postoji briga da se ovi mališani izvedu na pravi put. Socijalna pomoć i dečiji dodatak nisu dovoljni. Pomagali su mnogi iz čitave Srbije Stolar Mile kao i Staklo promet Panćevo, kojima je mama Slavica zahvalna.

“Mnogo je ovaj život težak, pogotovo sa četiri mala deteta. Problemi su svakodnevni. Nije to samo jedan problem dnevno, ima stalno nekih novih”, kaže mama Slavica.

“Sakupili smo brašno, zejtin, svako je dao šta je mogao. Možda smo mogli i bolje i nadam se doćićemo još koji put. Nadam se da će i drugi povedeni našim primerom pomoći na svoj način”, kaže Bratislav Vukadinović, Unija pekara.

Nesreća Miroslava Stojanovića iz Jelašnice, koji se ubio zbog duga za struju pokrenula je mnoge da ovoj samohranoj majci pomognu.

Trenutno najveći problem za ovu porodicu jeste sanacija krova i podruma, za šta ova samohrana majka nema sredstava.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com