Politika

Niški parlament poprište velike političke borbe – beogradski maniri na naš način!

Iako je na današnjem zasedanju Skupštine Grada usvojen poslednji rebalans budžeta koji je umanjen za 640 miliona dinara, ta odluka ostala je u senci burne rasprava, koja je bila na ivici incidenta.

Današnje zasedanje Skupštine grada Niša obeležila je burna rasprava, koja je bila na ivici incidenta, između predsednika gradskog parlamenta Doc. dr  Bobana Džunića, člana gradskog veća Nenada Stankovića i odbornika koalicije “Niš moj grad” Dragoslava Ćirkovića. Nišlije su sve pratile u direktnom TV prenosu na RTV Belle Amie.

Sve je krenulo “kako ne treba” kad je predsednik parlamenta Doc. dr Džunić replicirao na šta po poslovniku ima pravo i u jednom trenutku rekao kako se neki pronalaze i pogađa ih kada se pominje 5. oktobar i raspad velike partije na “restlove”. A sve u nameri da raspravu koja je skrenula sa dnevnog reda vrati na ustanovljen dnevni red.

Odbornik koalicije “Niš moj grad” Dragoslav Ćirković je sa mesta dobacivao a onda je u jednom trenutku došao do govornice pokušavajući da isključi mikrofon predsedniku parlamenta.

“Srpska napredna stranka na svako vaše nasilje odgovara radom, projektima i kilometrima puteva i novim obilaznicama, novim fabrikama i novim radnim mestima. A vi, kako odgovarate, tako što ćete da počupate mikrofone?”, pitao je Džunić.

42,25% ZA – rezultat je podrške Nišlija listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane” na nedavno održanim izborima – Upravo taj podatak pomenuo je član gradskog veća Nenad Stanković pre nego što je iz papirne kese izvadio kamen kaldrme i njim pokazivao šta je zpravo kako tvrdi argument opozicije.

“To su vaši argumenti, evo to. To je demokratija to ste vi. Razbijate prozore vrata, eto to ste vi”, pokazujući kamen rekao je Stanković.

Foto: Screenshot Belami

Na to je odbornik Ćirković odgovorio, da za razliku od te kocke koja se ne zna iz čije je ruke bačena, kako kaže on ima snimak koji pokazuje mnogo toga.

“Ovde je snimak, koji kamera ne može da vidi ali ja ću vam ga poslati a vi ćete videti o kom se čoveku radi. Onda ćete sledeći put jako da povedete računa kad optužujete odborničku grupu “Niš moj grad” za nasilnost koja se desila, sa čije god ruke dolazila a uglavnom već se vidi odakle ta priča ide. Nismo mi od juče u politici gospodine Stankoviću”, rekao je odbornik opozicije.

Nakon ovog incidenta ubrzo je nastavljena rasprava u mirnijem tonu.

Usvojen rebalans budžeta, umanjen za 640 miliona dinara

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Zasto NV ne objaljuju gnusanje gradjana nad ovakvim likovima, koji zloupotrebljavaju poziciju vlasti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com