Društvo

Niški osnovci sakupili 1,7 tona starih baterija, prednjači “Dušan Radović”

Učenici niških osnovnih škola sakupili su u proteklih deset godina 1,7 tona starih baterija, zahvaljujući tome što je Udruženje građana “Plant” 2010. godine u svih 47 niških škola postavilo kutije za sakupljanje starih baterija.

Predsednica “Planta” Dragana Vukadinović rekla je danas da su kutije za sakupljanje starih baterija postavljene u školama u okviru projekta čiji je cilj bio da učenici prošire svoja znanja o potrebi zaštite životne sredine.

“U okviru projekta “Budi OK! Promotivna kampanja za sakupljanje starih baterija u osnovnim školama” promovisali smo organizovano sakupljanje starih baterija, a školama su ostale kutije za sakupljanje starih baterija. Pojedine škole su nastavile sa tom akcijom do današnjeg dana”, navela je Vukadinović.

Ona je kazala da među školama u prikupljanju starih baterija prednjači Osnovna škola “Dušan Radović”, čiji učenici u kontinuitetu svih proteklih 10 godina sakupljaju stare baterije.

“Iz te škole nas redovno pozivaju, čim napune kutije, da preuzemomo stare baterije i odnesemo ih na reciklažu. Za to su zaslužni nastavnici i rukovodstvo škole koji permanentno rade sa učenicima na očuvanju i zaštiti životne sredine”, izjavila je Vukadinović.

Pomoćnik direktora Osnovne škole “Dušan Radović” Nebojša Pužić kazao je da je ta škola posvećena zaštiti životne sredine, kao i da stalno imaju akcije kojima utiču na jačanje svesti učenika o potrebi zaštite sredine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com