Društvo

Niški osnovci i srednjoškolci se na nastavu vraćaju 9.januara

Đaci osnovnih i srednjih škola u Nišu od 30.decembra prošle godine nalaze se na zimskom raspustu koji je i sada podeljen na dva dela. Prvi deo je obuhvatio novogodišnje i božićne praznike, pa će nastava za đake početi u sredu, 9.januara. Inače, zbog Nove godine kada su 1. i 2. januar neradni, prvi deo zimskog raspusta za učenike, po kalendaru Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zvanično počinje sutra 3. januara.

Zajedno sa vikendima đaci će odmarati 11 dana. Sveti Sava se u školama praznuje radno, ali bez održavanja nastave.

Drugi deo zimskog raspusta zimskog raspusta, počinje u petak 1. februara i traje do četvrtka 14. februara, a na njega se naslanja Dan državnosti, pa će se đaci u školske klupe vratiti 18. februara.

Đaci će na prolećnom raspustu biti od petka, 26. aprila do nedelje, 5. maja.

Ministarstvo prosvete je ove školske godine u kalendaru obrazovno-vaspitnog rada predvidelo i datume polaganja završnog ispita i prijemnih za upis u srednje škole.
Budući osmaci polagaće probni završni ispit 12. i 13. aprila, dok će mala matura biti organizovana 17, 18. i 19. juna.

Za učenike osmog razreda osnovnih škola, drugo polugođe se završava 31. maja, dok će učenici ostalih razreda na letnji raspust krenuti 14.juna.

Prijemni ispiti za upis u bilingvalna odeljenja održaće se 25. i 26. maja, prijemni u muzičkim i umetničkim školama od 31. maja do 2. juna, a u baletskim od 2. do 4. juna. Za upis u Matematičku gimnaziju i matematička odeljenja provera znanja je zakazana za 1. jun, u Filološkoj gimnaziji i filološkim odeljenjima u gimnazijama 1. i 2. juna, dok će 2. juna biti prijemni za upis učenika sa posebnim sposobnostima za fiziku i informatiku. Predaja dokumenata u Sportskoj gimnaziji biće 1. i 3. juna.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com