Zdravlje

Niški ortopedi operisali sa jednim od najvećih stručnjaka iz Francuske

Niški Univerzitetski klinički centar je, zahvaljujući zalaganju Ministarstva zdravlja i Uprave ove zdravstvene ustanove, u svojim najmodernijim operacionim salama, danas ugostio jednog od svetski poznatih ortopedskih hirurga za hirurgiju kolena iz Francuske, prof. dr Filipea Najreta, koji je zajedno sa niškim specijalistima iz ove oblasti medicine, predvođnim prof. dr Ivanom Micićem, direktorom Кlinike za ortopediju UКC Niš, obavio intervenciju ugradnje endoproteze kolena. Operacija je uspešno obavljena, a prema rečima niških operatora, ovo je bila odlična prilika za razmenu iskustava u ovoj oblasti medicine i unapređenje znanja i tehnika prilikom hirurških intervencija.

U planu je da, kako je rečeno u Upravi UКC Niš, da ovakav vid saradnje bude na još višem nivou i da i drugi stručnjaci iz ove oblasti medicine, ubuduće budu gosti niškog Univerzitetskog kliničkog centra i tom prilikom edukuju i operišu zajedno sa niškim otropedima.

“Ovo je zaista velika i značajna stvar za našu ustanovu, ali pre svega za naše pacijente, jer će zahvaljujući ovakvoj razmeni iskustava, svi pacijenti sa ovim zdravstvenim problemima, koji gravitiraju ka niškom Кliničkom centru, imati mogućnost da ih operišu naši stručnjaci , koji su svakog dana “bogatiji” za nova iskustva i tehnike prilikom operativnih zahvata”, izjavio je prof. dr Zoran Perišić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra. “Ovim smo dokazali da država brine o našim pacijentima i u ovim teškim vremenima, u kojima se svi borimo protiv epidemije Кovida-19”, dodao je on.

Foto: KC Niš

I čelnici niške ortopedske Кlinike, zadovoljni su i ponosni, što su imali prilike da ugoste francuskog stručnjaka svetskog kalibra i zajedno sa njim, unapređuju svoje znanje iz oblasti ugradnje proteza kod pacijenata, kod kojih je to jedina opcija medicinskog zbrinjavanja.

“Zaista mi je čast što sam imao prilike da radim sa iskusnim kolegom iz Francuske, koji je zaista eminentan stručnjak i što ćemo tek sarađivati, jer svakako imamo jaku želju da se dalje edukujemo i učimo nove metode, a pomoć Uprave i države u ovom slučaju je svakako nemerljiva, pogotovo u ovako delikatnom trenutku za sve nas”, kaže prof. dr Ivan Micić, direktor Кlinike za ortopediju UКC Niš, koji je bio domaćin u operacionoj sali francuskom kolegi.

Foto: KC Niš

Prema rečima lekara koji su obavili intervenciju, operacija je prošla bez komplikacija, te se nadaju brzom oporavku pacijenta, a gostujući profesor, imao je samo reči hvale za svoje srpske kolege i uslove u kojima je sa njima operisao.

“Zadovoljan sam uslovima u kojima sam radio sa svojim kolegama, jer kao neko ko se dugo bavi rešavanjem ovakvih zdravstvenih problema radio sam u mnogim bolnicama i mogu da kažem da je sve na zaista zavidnom nivou, a najbitnije je da je sve prošlo kako valja i nadamo se da što bržem oporavku pacijenta, kojem smo trajno rešili problem”, istakao jeprof. dr Filipe Najret.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com