Društvo

Niški odbornici glasaće elektronski na sutrašnjoj sednici Skupštine Grada

Na dnevnom redu tridesetak tačaka

Na sutrašnjoj 34. sednici Skupštine Grada Niša, posle više od dva meseca pauze, niški odbornici glasaće po prvi put elektronski.

Na dnevnom redu je blizu 30 tačaka, a tiču se planove detaljne regulacije sela Sečanica, područja Kamenički Vis, Ostrovice kao i izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana. Na dnevnom redu su i predlozi na davnje saglasnosti na odluku o raspodeli dobiti za skoro sva javna preduzeća.

Veliku pažnju izaziva najava rasprave o predlogu odluke o utvrđivanju prosečnih cena kvadratnog metra odgovarajućih nepokretnosti za utvrđivanje poreza na imovinu za iduću godinu na teritoriji grada.

Kao 25. tačka je predlog rešenja o prihvatanju prenosa javne svojine sa države na Grad Niš a tiče se vojnog objekta u ulici Marka Oreškovića. Upravo mesto gde se nalazi ovaj objekat najavljeno je kao mesto nove zgrade Narodnog muzeja. Za 27. tačku dnevnog reda je izveštaj o radu lokalnog Zaštitnika građana.

Izmena odluke o pravima iz oblasti socijalne zaštite je takođe jedna od tačaka.

Na kraju sednice predviđeno je razmatranje odborničkih inicijativa.

Detaljan DNEVNI RED 34. sednice Skupštine Grada Niša možete da pogledate OVDE.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com