Kultura

Niški MONAH kroz novu formu ŽIVI ROK MUZIKU na pravi način (VIDEO)

Niška grupa MONAH objavila je prvi spot za pesmu “Iza ogledala”. Kritike koje stižu sa svih strana ohrabruju ove momke da nastave u ovom ritmu, jer po ocenama mnogih “rade” odličan posao.

 

“U martu prošle kada je bilo vanredno stanje, bio sam 28 dana u karantinu, što za muzičare i nije veliki problem. Razmišljao sam kako bih voleo da napravim bend koji će biti drugačiji i probuditi neki novi talas rok muzike na Balkanu jer smatram da su klinci počeli da gube interesovanje kada je živa muzika u pitanju. I tada sam napisao album, na kojem Monah trenutno radi”, kaže za Niške Vesti Lazar Jovanović osnivač ove mlade niške grupe.

Kada je snimio demo verzije pesama morao je da okupi ekipu za rad, to su danas članovi benda Vuk Jovanović  koji lupa bubnjeve i Petar Plavšić koji svira bas gitaru. Upravo ovi momci imali su svoj bend još u osnovnoj školi.

Foto: MONAH, lična arhiva

“Sa Pavlom Samardžićem koji svira gitaru sam se upoznao pre nekoliko godina i neko vreme smo svirali zajedno ali smo više vremena provodili družeći se i slušali muziku. Nikolu Vlatkovića koji svira klavijature sam upoznao tako što sam ga čuo na jednoj svirci, veoma mi se dopalo kako svira i na licu mesta sam mu pustio demoe, preko telefona i pitao ga da li bi želeo da radimo zajedno. Luka Aranđelović koji je naš vokal je moj kolega sa Fakulteta umetnosti, takođe se poznajemo veoma dugo i važi za jednog od najboljih mladih vokala na našim prostorima. Svima sam poslao demo verzije albuma, jako im se dopala muzika i krenuli smo aktivno da radimo od oktobra lane”, kaže uz osmeh Lazar.

Spot za pesmu “Iza ogledala” je prvi spot ove mlade niške grupe i ujedno i prva pesma koju smo objavili.

NV: Spot je snimljen u niškom naselju Milka Protić, zašto baš tu?
“Pre nekoliko godina sam prvi put bio u tom naselju, odmah sam pomislio koliko je dobra lokacija za spot. I dok sam pisao scenario za “Iza ogledala” već sam zamislio da će se snimati u naselju Milka Protić”, kaže Jovanović.

Jovanović koji je i okupio bend imao je odmah i ideju ua spot koji je snimljen. Na početku su svi bili bojažljivi kako će na kraju izgledati realizacija njegove zamisli ali su danas na spot svi ponosni.

Foto: MONAH, lična arhiva

“Kada sam osmislio spot i ispričao ga članovima benda, bili su pomalo skeptični jer je veoma zahtevno realizovati takvu ideju. Ali kada sam našem kamermanu i fotografu Stefanu Krstiću ispričao ideju, njemu se jako svidela i pristao je odmah da to uradimo. Do neba smo mu zahvalni jer bez njega spot ne bi izgledao ovoliko moćno. Veliki profesionalac i savršen čovek za saradnju”.

Zbog pandemije koronavirusa muzička industrije polako grca ali se ovi mladi ljudi ne predaju. Očekuju neke bolje dane dok vredno rade i pripremaju puno toga novog za sve muzičke sladokusce.

“Očekujemo i nadamo se da će se situacija sa pandemijom smiriti i da ćemo moći puno da nastupamo jer je to naša svrha i najvažniji razlog zašto se bavimo muzikom”, kaže Lazar sigurno.

U pripremi je novi album niškog benda Monah, ali će pre albuma svetlost dana ugledati još nekoliko spotova.

Kolege iz sveta muzike blagonaklono gledaju na nastanak novih mladih bendova u NIšu, to je slučaj i sa ovim.

“Starije kolege nas podržavaju i veoma im se sviđa naša muzika jer Monah kroz novu formu živi rok muziku na pravi način a prijatelji su definitivno naša najveća podrška. Za sada smo imali samo dobre komentare u neočekivano velikom broju”, kaže zahvalno uz osmeh Lazar Jovanović.

Pogledajte spot ove mlade niške grupe i uživajte.
Srećno momci!

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com