Društvo

Niški maturanti sa centralnog Trga poslali poruku ljubavi i mira

Uz igranje valcera, puštanje belih balona i postavljanje ruža u obliku srca na Spomenik oslobodiocima Niša na Trgu kralja Milana niški maturanti obeleželi su kraj školovanja. Ove godine na drugačiji način u odnosu na ranije generacije, u znaku propagiranja mira i ljubavi.

Svi su se saglasili da nije vreme da se slavi i peva u centru grada. Zato su, kako se čulo na Trgu, danas svi maturanti u belo obučeni. Ipak nisu hteli da prekidaju tradiciju plesa, pa su ipak plesali uz engleski valcer.

Pred održavanje plesa gradonačelnica Niša je rekla da se ovim današnjim performansom u svet šalje poruka mira i ljubavi.

„Današnjim performansom u centru sa maturantima šaljemo jednu poruku mira. Oni će danas izvesti svojevrstan ples, koji možda neće nalikovati na one koji su bili do ove godine, s obzirom na to da su nas kao zemlju zadesile dve velike tragedije. Poslaćemo poruku mira i ljubavi“, izjavila je Dragana Sotirovski.

Na ovoj manifestaciji je učestvovalo 18 niških srednjih škola.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Svaka čast za celokupnu ideju i organizaciju!
    Mladim ljudima puno sreće i uspeha u daljim životnim poduhvatima! 👐🏻

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com