Društvo

Niški mališani “Plesom do znanja i zdravlja” oduševili publiku na “Čairu” (VIDEO)

Oko 3000 mališana iz 25 vrtića PU „Pčelica“ okupilo se na stadionu Čair da pokažu kako se plesom stiče znanje i zdravlje. Za manifestaciju koja se u ovom gradu održava po treći put, starije grupe i predškolci vežbali su od oktobra meseca, a sa prepunih tribina podršku su pružali roditelji, bake, deke, braća i sestre.

Kroz 14 numera, plesom i igrom oni su pokazali zašto je voće zdravo, šta je to ljubav, šta je drugarstvo, a šta sreća.

Vaspitači kažu da su deca brojala dane do „velikog plesa“, za šta su se pažljivo spremali čitave godine.

„Mi se trudimo da decu za ovaj ples pripremimo kroz igru. Uvek postoji mala doza straha da li će sve proći dobro, deca se rastuže kada vide roditelje na tribinama, neka deca se malo stide, ali kada krene pesma i zaigraju prve taktove, odmah se opuste i čitava manifestacija ostavi dobar utisak kod njih“, kaže Nataša Milovanović, vaspitačica u vrtiću “Vilin grad”.

Iako se manifestacija „Plesom do zdravlja i znanja“  u Nišu održava tek treći put, direktor PU „Pčelica“ Zoran Jonić smatra da ona polako postaje tradicija grada Niša, baš kao veliki „Dečiji maskenbal“, i „Dečije igrarije“.

„Pre dva dana su u vrtićima plesala mlađa deca, a danas je bila glavni deo, gde je plesalo čak 2839 dece, sa 200 vaspitača, 25 sestara, 4 koordinatora kao i stručni saradnici. Ovo je samo jedna velika dečija manifestacija u nizu, a već krajem meseca očekuje nas i maskenbal gde će 12 vrtića prošetati gradom u maskama i predstaviti sa temom koju su dobili“, kaže za Niške Vesti Zoran Jonić.

Mališane i publiku, kao i organizatore, pozdravio je i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Ples su izvodili i mališani u brojnim gradovima Srbije, Crne Gore i Republike Srpske.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com