Društvo

Niški lekari u pratnji: Deca povređena u Bugarskoj, lečenje nastavljaju u Beogradu

Deca koja su juče povredjena u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, biće danas u toku popodneva prebačena na dalje lečenje u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj, potvrdili su danas u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) u Nišu.

U medijima se najpre pojavila vest da će deca biti hospitalizovana u UKC Niš, ali su u toj zdravstvenoj ustanovi kazali novinarima da će u pratnji vozila Hitne pomoći biti i lekari iz Niša, ali da će povredjena deca biti direktno prebačena u kliniku u Tiršovoj.

Prema nezvaničnim informacijama, očekuje se da pacijenti budu preuzeti kod graničnog prelaza Gradina. Osmoro dece i četvoro odraslih povredjeno je kada se autobus koji je prevozio članove folklornog ansambla JU Lira iz Batajnice, prevrnuo na autoputu Trakija.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, posle obilaska povredjenih u autobuskoj nesreći u Bugarskoj da je jednom putniku amputirana noga. “Jedan čovek je operisan i ne radi se o vozaču o kome se sve vreme pričalo da mu je amputirana noga, već je reč o ocu jednog deteta kome je izvršena potkolenična amputacija”, rekao je Lončar za RTS. Dodao je da su dva dečaka od deset i jedanaest godina na intenzivnoj nezi i da će biti prebačena u Sofiju.

“Ostala deca su dobro, obišao sam ih sve”, rekao je Lončar. Rekao je da će većina dece i roditelja iz autobusa, kao i onih koji su, kada su čuli šta se dogodilo, došli u Bugarsku, stići u Srbiju u toku dana. Naveo je da će u Bugarskoj na lečenju ostati dva dečaka, čovek kome je amputirana potkolenica i još jedan čovek sa povredama, ali da očekuje da će i oni uskoro biti u Srbiji. “Nema mrtvih, nadam se da će i povredjeni biti dobro”, rekao je on.

Lončar je sa kolegom iz Bugarske obišao povredjene u bolnici, u mestu Stara Zagora. Prema prvim informacijama, za nesreću je odgovoran ljudski faktor, odnosno vozač autobusa koji je prilikom pokušaja da podesi suvozačevo sedište, izgubio kontrolu za volanom i sleteo u jarak. Njemu je po nalogu tamošnjeg tužilaštva, određen pritvor.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Усрећили би се са нишким лекарима. Одабрани потрчали да као помогну- а само им девизне дневнице и шеткање на памети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com