Društvo

Niški lekar pesmom daje podršku u borbi protiv bolesti (VIDEO)

U vreme epidemije borbu protiv koronavirusa vode svi. Medicinari koji su danonoćno “na prvoj liniji fronta”, svi oni koji se bave humanitarnim radom i pomažu, ali i svi građani koji poštuju mere samoizolacije štiteći sebe i druge. Podrška, pogotovo onima koji su bolesni, uvek je potrebna.

Dr Vladimir Jovanović, ortoped iz Niša, pre godinu i po dana napisao je tekst za pesmu “Izlečimo svu decu”, za koju kaže da je, zapravo namenjena svima koji su bolesni, kojima treba pomoć i podrška i poručuje da je pesma danas i više nego aktuelna.

“Pesma se konkretno govori o deci, ali odnosi se na svakog čoveka na svetu. Pogotovo danas treba biti solidaran, pomoći kome god je potrebno, ali i ostati kod kuće i poštovati mere samoizolacije. Jedino tako možemo da pobedimo ovu pošast”, kaže dr Vladimir Jovanović.

Muzika za pesmu je obrada poznate numere Majlkla Džeksona “Heal the world”, tekst je napisao dr Vladimir Jovanović, a otpevali su naši poznati muzičari Goca Tržan, Mari Mari, Ivana Štrbac, Anja (grupa Groš), Slavko Banjac, Sergej Ćetković, Dženan Loncarević, Bojan Marović.

Inače, pesma je i himna njegove fondacije “Heal the World” (Izlečimo svet).

“Motiv pesme, a i same fondacije koja je osnovana pre tri godine, jeste da pomažemo deci bez roditelja, deci oboleloj od retkih bolesti i s tom namerom je sve nastalo. Pomoć i briga posebno su potrebni deci koja nemaju roditelje i topli dom”, istakao je dr Jovanović.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com