Društvo

Niški kulturni centar obeležio krsnu slavu Svetog Savu

Svi bitniji kulturni događaji u gradu povereni su Niškom kulturnom centru koji je danas obeležio Savindan. Baš zbog svoje kulturno-prosvetne misije koju ima NKC je svoju slavu obeležio u krugu prijatelja, saradnika sa kojima sarađuje tokom čitave godine.

“Insisturam da svake godine domaćin slave bude neko od naših zaposlenih, ne ja kao direktor. Mislim da je to bitno za naš centar”, rekao je Srđan Savić, direktor NKC-a

Sečenje slavskog kolača obavljeno je u maloj sali NKC-a uz prisustvo gostiju i sveštenika pravoslavne crkve, a domaćin slave ove godine bio je Nikola Milovanović.

Krsnoj slavi NKC-a, prisustvovale su zvanice iz javnog, kulturnog, političkog i privrednog života Niša, predsednik Skupštine Grada doc. dr Boban Džunić, direktori javnih preduzeća, gradska većnica Andriana Anastasov zadužena za kulturu kao i brojne Nišlije bili su gosti današnjeg obeležavanja slave.

Foto: Niške Vesti

Niški kulturni centar će i ove godine organizovazi tradicionalne manifestacije kulture koje godinama uspešno organizuje, a to je Festival glumačkig ostvarenja, Horske svečanosti, mnoge izložbe, promocije i tribine kao i Međunarodni festival stripa, koji je lane bio veoma uspešan.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com