Kolumna

Niški kardiohirurzi! Veliko poštovanje i naklon do poda!

Pokazali ste da ljudskost i humanost u ovoj zemlji ipak postoje, da za vaš tim život nema alternativu. Pokazali ste svima: Nišu, Srbiji, regionu, svetu. Eliminisali ste liste čekanja za 100 dana, radeći i vikendom i to bez ikakve naknade.

 

“Nema ovde ničeg junačkog i herojskog, samo smo radili svoj posao, to je bilo čisto ljudski i sasvim normalno”, izjavili ste medijima dr Miliću.

Ali dr Miliću, ljudskost je tako retka u našoj svakodnevnici, normalnost takođe, da smo prosto iznenađeni dobrim i humanim delima. U našem društvu poremećenih vrednosti gotovo sve se svodi na lični interes. I zato ste vi nesumnjivo najveći heroji današnjice jer ste bez dana odmora radili teške i višesatne operacije spašavajući ljudske živote.

Foto: Facebook Dragan Milic

Za tri meseca ukupno 248 operacija

Pohvale građana stižu iz cele zemlje, iz regiona takođe. Hrvati pišu kako bi i hrvatski lekari trebalo da se ugledaju na niške. Čestitao vam je i generalni sekretar Svetske zdravstvene organizacije, američki ambasador u Beogradu, čak i Novak Đoković.

Pokrenuta je peticija da zaposleni na vašoj Klinici budu nagrađeni ordenom za ovaj neverovatan uspeh. Predloženo je i da Kardiohirurgija dobije najviše priznanje grada Niša nagradu “11. Januar”.

Ne postoji delić Srbije do koje nije stigla vest o humanim kardiohirurzima koji su volonterski eliminisali liste čekanja za operacije. Vi ste najbolji reprezent našeg grada.

Foto: Facebook Dragan Milic

Da li postoji bolja reklama za Niš od niških humanih kardiohirurga?

  • Međutim, gde su pohvale od rukovodstva niškog Kliničkog centra?
  • Gde su pohvale od ministarke zdravlja?
  • Zar ovaj vaš gest ne vraća poverenje u srpsko zdravstvo?
  • Zar veliki broj građana Srbije ne smatra da su lekari vrlo često u sukobu interesa i da im zapravo odgovaraju liste čekanja kako bi se što veći broj pacijenata lečio u privatnim klinikama?

Pokazali ste da kada neko srcem radi za srce nebo je granica. Pobedili ste sistem, pobedili ste birokratiju!

Zdravstveni sistem treba da Vam omogući veće plate, bolje uslove rada, bolju opremu jer kako reče vaš kolega internista dr Dejan Hristov „Niški lekari nisu Supermeni, dajte im status službenog lica umesto aplauza“.

Bojim se da će aplauzi utihnuti, a problemi ostati. Još jednom čestitke za napor i rezultat kao i veliko bravo za etičnost celom kolektivu! Dozvolite mi da na kraju ove kolumne budem ličan, sa željom da sledeći Ministar zdravlja bude Prof. dr Dragan Milić.

Foto: Facebook Dragan Milic

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com