Zdravlje

Niški kardiohirurzi dobar primer kolegama. I Dom zdravlja Aleksinac proširio radno vreme

Nakon niške kardiohirurgije, još jedna zdravstvena ustanova je rešila da bude na usluzi pacijentima. Prvi Dom zdravlja u Srbiji gde će pacijenti moći da se leče celoga dana i danima vikenda i državnih praznika je Dom zdravlja Aleksinac, saopštila je ova zdravstvena ustanova.

 

Službe za lečenje odraslih, stomatološka služba, pedijatrija i hitna pomoć proširile su svoje radno vreme i na subotu, nedelju i dane svih državnik praznika. To će gradjanima Aleksinca omogućiti da već od prvog maja odvedu svoju decu na pregled, starijima da za dane državnih praznika idu kod svog izabranog lekara.

“U prethodnom periodu nismo imali odgovarajuće kadrovske mogućnosti za takav način dostupnosti usluga pacijentima, ali sa drastičnim smanjenjem broja obolelih od kovida 19, situacija se promenila, te će pacijenti imati i tokom vikenda priliku da budu sagledani pre svega po pitanju hitnih, odnosno akutnih stanja”, kažu u Domu zdravlja Aleksinac.

Kao posebnu novost ističu dežurstvo na odeljenju za stomatologiju, tako da ko bude imao zubobolju za prvomajski uranak biće u mogućnosti da već prvog ili drugog maja dobije uslugu stomatologa u Domu zdravlja Aleksinac.

RADNO VREME RADNIM DANIMA

Radno vreme radnim danima, od ponedeljka do petka, kao i do sada, ostaje od 7 do 20 sati u odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika, odeljenju za kućno lečenje i zdravstvenu negu, odeljenju za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece, odeljenju za zdravstvenu zaštitu žena i službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Radnim danima od 7 do 14 sati radiće lekar u odeljenju za kućno lečenje i zdravstvenu negu.

Radnim danima od 7 do 14.15 (petkom od 7 do 13.45) radiće odeljenje za polivalentnu patronažu.

Služba za hitnu medicinsku pomoć radi celog dana svakog radnog i neradnog dana u godini, jedna terenska ekipa i jedna ambulantna ekipa.

RADNO VREME SUBOTOM I NEDELJOM

Radno vreme subotom i nedeljom je od 8 do 18 sati u odeljenju za zdravstvenu zaštitu odraslih stanovnika i odeljenju za zdravstvenu zaštitu predškolske i školske dece.

Radno vreme subotom i nedeljom je od 8 do 15.30 sati u službi za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Radno vreme subotom je od 8 do 14.30 sati u odeljenju za zdravstvenu zaštitu žena.

Radno vreme subotom je od 8 do 15 sati u odeljenju za polivalentnu patronažu.

Služba za hitnu medicinsku pomoć radi celog dana svakog radnog i neradnog dana u godini, jedna terenska ekipa i jedna ambulantna ekipa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Humanisti na delu. Od 1.maja radiću besplatno jer volim svoj poziv. Neka se ugledaju i ostali lekari. Patriotizam se brani delima a ne rečima. Naše kolege volontiranje po 5 godina da bi ih primili a mi imamo stalan posao, siguran i volontiranje bar 6 godina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com