Ekonomija

Niški kadar na čelu vazdušne luke Srbije

Dragan Bugarinović izabran je nedavno na mesto direktora Aerodroma u Kraljevu i on je treći niški kadar kada je vazdušni saobraćaj Srbije u pitanju.

Privrednom društvu “Aerodromi Srbije” pripadaju aerodromi “Konstantin Veliki” u Nišu i Aerodrom u Kraljevu. Već je poznato da je na čelu Aerodroma Srbije Nišlija Mihajlo Zdravković, niškog Aerodroma Dušan Knežević, a nekadašnji direktor aerodroma “Konstantin Veliki” Dragan Bugarinović sada će voditi kraljevačku vazdušnu luku.

Bugarinović je na bio na čelu Aerodroma Niš od 2008. godine, do 2014. kada je podneo ostavku na tu funkciju, kako je tada rekao iz ličnih razloga.

“Bugarinović je čovek sa iskustvom, radio je dugi niz godina na niškom Aerodromu, bio i direktor niške vazdušne luke, ali je rodom iz Kraljeva. Sa takvim iskustvom smatramo da može zajedno sa 37 novo zaposlenih da da doprinos i u Kraljevu”, rekao je za Niške Vesti direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

Kraljevački aerodrom u ovom trenutku nema potpisanih Ugovora, ali ima razgovora sa kompanijama i za sada su najzainteresovanije za destinacije prema Turskoj i Nemačkoj, rekao je Zdravković.

Sa druge strane iz Niša će od 1. jula avioni poleteti prema 12 novih destinacija. Vlаdа Srbije je obezbedilа sredstvа u budžetu zа nаknаdu troškovа za obavljanje avio-prevoza na linijama od Niša do Nirnberga, Frаnkfurta, Rima, Hаnovera, Ljubljаne, Sаlcburga, Bolonje, Budimpešte, Geteborga, Fridrishаfena, Kаrlsruea i Tivta.

Zdravković kaže da je sedište “Aerodroma Srbije” i dalje u Begradu, ali ima ogranak u Kraljevu. On očekuje da će vrlo brzo sedište Privrednog društva biti preseljeno u Niš.

“Odluka je doneta, u toku je postupak upisa u APR-u i očekujemo da se to desi vrlo brzo, dani su u pitanju”, istakao je Zdravković.

Kada se kompletan postupak završi, postojaće jedno Privredno društvo “Aerodromi Srbije” koje će upravljati niškim i kraljevačkim aerodromima. Zdravković kaže da je u perspektivi pripajanje i Aerodroma “Ponikle” u Užicu, ali i još 20-tak manjih sportskih aerodroma.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com