Kultura

Niški hor “Branko” nastupa u Jerusalimu u organizaciji pravoslavnih Arapa

Ambasadori kulture

Sa blagoslovom patrijarha Jerusalimskog Teofila III, u organizaciji hora pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova”, hor NCPD “Branko” iz Niša, istinski ambasador srpske duhovne i svetovne kulture, nastupa u Jerusalimu u subotu 26. novembra u sali “Notr Dam”.

Organizator koncerta, je hor pravoslavnih Arapa “Svetog apostola Jakova” iz istoimene crkve, koja se nalazi u sklopu hrama Vaskrsenja u Jerusalimu.

Još jednom, hor Niško crkvene pevačke družine “Branko”, koji neprekidno deluje, već 135 godina pri Sabornom hramu u Nišu, nosilac brojnih priznanja, osnivač i organizator festivala duhovne muzike “Muzički edikt”, koji svake druge godine okuplja u Nišu na stotine pevača iz celog sveta, dokazo je, da je dostojan predstavnik srpske duhovnosti i kulture.

Da podsetimo, sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa niškog G.G. Arsenija, članovi hora NCPD “Branko” iz Niša, nalaze se u Svetoj zemlji, gde koncertno nastupaju i učestvuju na crkvenim službama.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com