Društvo

Niški heroji u belim mantilima poručuju “Dalje nećeš moći”

Ovih dana na društvenim mrežama iz celog sveta dolaze slike medicinskog osoblja koje se nadljudskim naporima bori da obuzda epidemiju virusa korona. Među njima su i srpski lekari i medicinske sestre koji rade u uslovima vanredne situacije.

Podršku svojim kolegama i sugrađanima u ovim teškim trenucima daju i dr Milena Stojanović, viši medicinski tehničar Nikola Trajković i profesor dr Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziologiju. Ovo su medicinari koji brinu o najtežim pacijentima koji su na respiratorima, a imaju i svoj “hešteg” #daljenećešmoći.

Naporna borba sa koronavirusom ostavlja tragove na njihovim licima na kojima se vidi umor.

Dr Radmilo Janković; Foto: Privatna arhiva

“Bodrimo jedni druge, ali i naše Nišlije koji treba da znaju da su u sigurnim rukama. Nikome nije lako i samo zajedno možemo da se izborimo. Lekari tako što će brinuti o zaraženima, a svi ostali tako što će sedeti kući i poštovati pravila. Tako ćemo na kraju svi biti pobednici jer ‘dalje nećeš moći’ “, poručuje dr Radmilo Janković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

10 Komentara

  1. Цео дневни извештај је урезан на вашим лицима.
    Велико хвала за наше хероје!

  2. Vama svaka cast, ljudi…mene samo brine kako je vec tesko medicinskom osoblju sada sa oko 20 ljudi na respiratorima, sta ce biti ako ih bude 100, 200, ili vise, ne daj boze??Ne znam..kakvu ste im platu davali dobro da i rade. Najbolje je ipak fudbalere obuci u medicinsku uniformu i pustiti ih da lece ljude, jer ipak je drzava fine pare delila sportistima i sakom i kapom. Sad se svi isposakrivali, cuvaj milione za recesiju.

    1. Lupaš ki otvoren prozor! Umij se možda progledaš i vidiš šta država sve čini za narod, za sve građane Srbije. Ti, ne možeš da shvatiš ili ne želiš da shvatiš kakve nadljudske napore trpe SVI koji su uključeni u borbu protiv Kovid-a 19.

  3. Nema tih reci za opisati ovu pozrtvovanost,saosecajnost i humanost kao i pozrtvovanju mimo svih granica mogucnosti…jednom recju Veliki Heroji i Heroine,neka Vas dragi Bog cuva…hvala Vam sto postojite 😘

  4. Ne mojte pogresno da me shvatite. Njihov je posao da lece ljude a pogotovu sada posto nas je ovo zadesilo. Hala svim doktorima na zalaganju i borbi sa ovim virusom ali shvatite to je njihov posao. I meni kada se pokvari masina ne ma kuci dok je ne popravim. Svi su heroji u ovoj situaciji. Zar mislite da nisu heroji policajci, cistaci ulica, radnici koji rade da bi imali hleb i ostale stvari i mnogi drugi.

  5. Vi bar imate zaštitu,a primarne ustanove hirurške maske, rukavice i to ograničen broj…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com