Kultura

Niški guslari pobrali sve simpatije na državnom takmičenju u Užicu

U organizaciji Saveza guslara Srbije u Užicu, u sali Narodnog pozorišta minulog vikenda održan je 29. Festival guslara Srbije. Niški guslari i na ovom državnom takmičenju pokazali su zavidno umeće i ljubav koju gaje prema guslama, te su Grad Niš predstavili na najbolji način. Članovi Guslarskog društva Ratko Pavlović – Ćićko imali su zapažen nastup iako su bili u užem sastavu.

Оvo kao ni mnoga druga takmičenja i revije guslara u regionu nije proteklo bez učešća niških guslara. Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko – Niš je na užičkom takmičenju imalo svoja dva predstavnika, Životu i Andriju Plavšića.

Ostali predstavnici niških guslara bili su sprečeni da učestvuju te je tako prošlogodišnji pobednik istog takmičenja sveštenik Milan Doderović, koje je držano u Nišu, izostao i nije branio titulu najboljeg u Srbiji.

Niški guslar Andrija Plavšić je plasmanom u finale opravdao očekivanja i zauzeo mesto među prvih petnaest učesnika ovog prestižnog državnog takmičenja.

Andrija Plavšić, član Društva gusara Ratko Pavlović Ćićko

“Konkurencija je bila jaka, a ja sam dao sve od sebe da Nišlije dostojno predstavim. Voleo sam da budemo brojniji ali je dobro da nas ima na svakoj smotri i takmičenju. Našim redovnim učešćem pokazujemo svu istrajnost i ljubav prema guslama, braneći ono naše najdraže što čuvamo u grudima”, rekao je Andrija Plavšić za Niške Vesti.

Članovi niškog društva guslara iz Užica su poneli pozitivne i lepe utiske o gradu i organizatorima festivala, već spremni da nastupe na narednom takmičenju koje će već za nekoliko nedelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com