Društvo

Niški guslari obeležili Savindan – SVETOSAVSKO VEČE puno stihova, pesama i emocija

“Društvo Guslara Ratko Pavlović Ćićko – Niš” obeležilo je Svetog Savu inače slavu ovog niškog društva na način kako to rade već više od dve decenije, prigodnim stihovima i pesmama. Ovo veče pomoglo je još jednom da se članovi prisete onih koji su nas napustili ali i spomenu oni koji su nas svojim delima zadužili, kažu članovi ovog brojnog niškog udruženja.

U restoranu “Vazdušna banja” na Apelovcu po dvadeset četvrti put sastali su se ljubitelji gusala i njihovi prijatelji koji su još jednom pokazali ljubav prema ovom instrumentu i poeziji koja se peva uz ovaj, kažu niški guslari, biblijski instrument.

Foto: Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko

Bogati program vodili su Milica Vučković, koja je i kazivala svoju pesmu o Njegošu inače deo njene doktorske disertacije na Novosadskom univerzitetu a tu je bio i Tomislav Biberović kojeg članovi društva odavno znaju po britkim komentarima na brojnim takmičenjima guslara.

Niškom slavlju pridružili su se i prijatelji iz drugih guslarskih udruženja iz Srbije. Na “pozornici” gusala u nošnji su se latili  Draško Malidžan iz Beograda, Svetolik Lazović, Radoljub Đalović, Ognjen Andrić i Uglješa Veličković  iz Kragujevca, ispred prokupačkih guslara goste je pozdravio numerom Nikola Mojsilović, dok su domaćini
otac Milan Doderović i Miloš Gašević dali svoj pečat, nastupom.

Frulaš Miljan Toković koji je iz Medveđe uvek frulom razveseli okupljene a pesnik Radosav Doderović pokloni po koji stih.

Uz lutriju i prigodno veselje uz poštovanje predviđenih zdravstvenih mera, druženje je trajalo do kasnih večernjih časova.

Foto: Društvo guslara Ratko Pavlović Ćićko

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com