Društvo

Niški gimnazijalci otputovali na Balkanijadu

Učenici Gimnazije “Bora Stanković” kao i đak Gimnazije “Svetozar Marković”  otputovali su noćas za Sloveniju na Balkanijadu, takmičenje najboljih mladih geografa.

Velika je borba bila da ovi niški učenici uopšte učestvuju na ovom prestižnom takmičenju jer je bilo neizvesto da li će sakupiti doboljno novca za uplatu kotizacije i put.

Posle velikog pritiska javnosti i pisanja mnogih medija, među kojima su prve bile Niške Vesti ovi mladi ljudi i njihove dve profesorke krenuli su noćas na put zahvaljujući pomoći Grada i ličnog zalaganja gradskog većnika zaduženog za sport Branislava Kačara.

“Srećan sam što ove mlade talentovane ljude noćas šaljemo na put, jer sam siguran da će nas na Balkanijadi u Sloveniji predstaviti na najbolji način. Grad je prepoznao značaj i uvek je tu da podrži uspešne mlade ljude na putu ka uspehu”, rekao je Kačar za Niške Vesti.

Balkanijada se održava od 25. juna do 1.jula u Sloveniji, ona je selekciono takmičenje za narednu Svetsku geografsku olimpijadu koja se održava u Kvebeku.

Srećno!

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com