Sport

Niški gimnastičari ponovo prvaci države

Seniori Gimnastičkog kluba „Niš“ odbranili su titulu ekipnog prvaka države, pošto su ubedljivo trijumfovali na prvenstvu Srbije u apsolutnoj kategoriji, održanom u Novom Sadu, gde je u ekipnoj konkurenciji nastupilo devet klubova.

Odličan rezultat na ovom takmičenju, najprestižnijem u našoj zemlji, ostvario je i prokupački „Topličanin“ ponovnim osvajanjem četvrtog mesta. Kuriozitet je u tome što se Topličanin suprotstavio seniorima Srbije ekipom sačinjenom isključivo od – pionira!

Nišlije su ponovo nastupile s timom koji su činili Dušan Đorđević, Miloš Paunović, Petar Veličković i Aleksandar Miljković. Titulu pojedinačnog šampiona u nekoj od šest disciplina osvojio je Dušan Đorđević, koji je bio najuspešniji u preskoku. Njemu je pripalo još drugo mesto na razboju i treće na vratilu.

Najviše medalja pokupio je Petar Veličković – tri srebrne (pater, konj s hvataljkama i krugovi) i bronzana u preskoku. Ipak, to ga nije učinilo zadovoljnim jer je izgubio titulu šampiona na konju s hvataljkama, koju mu je preoteo veliki rival i trostruki šampion Petar Vefić, član Partizana iz Kostolca.

Prvenstvo je na svoj način obeležio niški veteran dr Miloš Paunović. On je u kvalifikacijama izborio pravo nastupa u pet finala (jedno drugo, tri treća i jedno četvrto mesto), a zatim je odustao! Pošto u finalu mogu nastupiti najviše dva takmičara iz jednog kluba, Paunović je ovim potezom dao šansu svojim mlađim klupskim drugovima.

Pošto na prvenstvu u apsolutkoj kategoriji nema starosnih ograničenja, prokupački Topličanin je i ove godine nastupio s pionirskom ekipom i domogao se odličnog četvrtog mesta. Taj podvig priredili su Andrija  Babić (14), Uroš Grujić (13), Teodor Tasković (11) i Nikola Mitić (10). Ovakav rezultat podjednako govori o talentu prokupačkih dečaka i stručnom radu s njima, kao i o stanju u srpskoj gimnastici, u kojoj se i ovaj sport napušta s polaskom u srednju školu.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com