ObrazovanjeSport

Niški Fakultet sporta promovisao zdrav stil života na Beogradskom maratonu

PROMOCIJA FAКULTETA SPORTA I FIZIČКOG VASPITANJA UNIVERZITETA U NIŠU NA 34. BEOGRADSКOM MARATONU

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu imao je juče svoju promociju na 34. Beogradskom maratonu.

 

“Promotivni štand fakulteta nalazio se na devetom kilometru maratonske staze gde su naši studenti i profesori navijanjem i muzičkom pratnjom dali podršku svim učesnicima maratona”, rekli su na ovom fakultetu.

Foto: Nenad Stojiljković

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša uzeo je učešće i u takmičarskom programu maratona trčeći mešovitu štafetu na deonici od 21 kilometra u sastavu prof. dr Mladen Živković, dr Marko Jezdimirović, Ana Lilić i Aleksandra Zlatanović.

“Na samom kraju predstavnici Fakulteta su se pridružili učesnicima maratona na cilju gde su pozdravili njihov ulazak u cilj, a potom zajedno sa organizatorima uručili nagrade najboljima. Ovom akcijom Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu još jednom je podržao organizaciju Beogradskog maratona i nastavio izuzetnu saradnju sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem”, navode.

Takođe, na ovaj način fakultet je promovisao zdrav stil života, trčanje, fizičku aktivnost i rekreaciju sa ciljem unapređenja zdravlja i ostvarivanje višestrukih fizičkih, ali i mentalnih i emotivnih benefita fizičkog vežbanja.

Održavanje Beogradskog maratona jedan je od prvih velikih sportskih događaja od početka pandemije u našoj zemlji. Na maratonu, održanom pod sloganom „Bez barijera“, učestvovalo oko 5.000 takmičara, a znak za start trke ispred crkve Svetog Marka u nedelju ujutru u osam časova dali su predsednica počasnog odbora Maratona ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Кisić Tepavčević, gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić i član Кriznog štaba Predrag Кon zajedno sa direktorom maratona Dejanom Nikolićem.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com