Obrazovanje

Niški Fakultet sporta među najboljim fakultetima na svetu

Prema najnovijem akademskom rangiranju svetskih univerziteta – Šangajska lista za 2020. godinu, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu se našao između 101. i 150. mesta, među najboljim fakultetima sporta na svetu. Prema prethodnim rangiranjima ovaj Fakultet je zauzimao poziciju između 200. i 300. mesta (dva puta) i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi.

Ova rang lista sastavljena je na osnovu broja objavljenih naučnih radova koji su indeksirani u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.

Prof.dr Milovan Bratić, dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja

“Sa ovim značajnim napretkom niški Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja postao je apsolutno najbolji fakultet sporta u Srbiji i jedan od vodećih fakulteta u regionu Jugoistočne Evrope. Naime, niški fakultet je jedini iz Srbije koji se našao na ovogodišnjoj rang listi. Ovom prilikom valja napomenuti da je Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi. Naš Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa najboljim svetskim univerzitetima”, istakao je dekan prof. dr Milovan Bratić.

Profesor Bratić je rekao da se nada da će njihov uspeh biti motiv i ostalim fakultetima Univerziteta u Nišu da vrednije rade i da podignu kvalitet svoje naučno-istraživačke delatnosti stremeći ka zajedničkom cilju – da Univerzitet u Nišu svrstamo u grupu najboljih svetskih univerziteta.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com