Obrazovanje

Niški Fakultet sporta druga najbolje ocenjena obrazovna ustanova u Srbiji

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Nišu našao se izmedju 101. i 150. mesta na medjunarodnoj Šangajskoj listi, koja ocenjuje uspešnost sportskih fakulteta, što je “najveći” uspeh te obrazovne ustanove od njenog osnivanja.

Prodekan za nastavu Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Nenad Stojiljković je rekao da je nakon poslednjeg ocenjivanja, taj fakultet najbolje rangirani fakultet Univerziteta u Nišu i jedini koji se trenutno nalazi na Šangajskoj listi.

Stojiljković je rekao da se od svih obrazovnih ustanova u Srbiji, na Šangajskoj listi sada jedino bolje rangira Univerzitet u Beogradu, i to u oblasti ishrane i proizvodnje hrane. Više odeljenja različitih fakulteta Univerziteta u Beogradu, dodao je Stojiljković, zauzimaju zajedno izmedju 50. i 100. mesta.

“Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja od 2016. godine napreduje na Šangajskoj listi, zahvaljujući sve većem broju radova koji se objavljuju u najprestižnijim naučnim časopisima. Autori radova su vrlo produktivni, mladi profesori i docenti našeg fakulteta”, istakao je on.

Stojiljković je kazao da je niški Fakultet sporta poslednjih godina prepoznatljiv u ovom delu Evrope po radu u oblasti sporta osoba sa invaliditetom, ali da to nije bilo presudno za poziciju na Šangajskoj listi, već veliki broj dobrih, multidisciplinarnih radova.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com