Kultura

Niški džezeri oduševili evropsku publiku

Obrade pesmama Zorana Simjanovića iz kultnih domaćih filmovima poput  „Maratonci trče počasni krug“, „Variola vera“, „Sabirni centar“, koje su izveli niški džezeri „NaissBlue“ oduševile su publiku u Litvaniji, Nemačkoj i Sofiji.

Prvu svirku u sklopu ove mini evropske turneje, niški bend je imao u Berlinu 26. aprila, nakon čega su nastavili put za Litvaniju. U gradu Kaunasu svirali su 29. maja u prepunoj Sinagogi, gde se između ostalog održavaju svirke u sklopu džez festivala. 30. aprila nastupom u Sofiji završili su turneju.

Mladi muzičari u Niš su se vratili puni utisaka, a najveće utisak, kako kaže frontmen grupe Marijan Cvetanović, na njih je ostavio Kaunas.

NaissBlue Quartet

“NaissBlue Quartet je bilo svirao u nedelju, a nedeljom kome se zapadne za vreme festivala, on svira u Sinagogi koja je ogroman memorijalni centar. Mi smo bili i jedini event tog dana na festivalu, bilo je prepuno i prodali smo gotovo sve diskove, što svakako govori da je prijem bio sjajan”, priča Cvetanović.

Bend NaissBlue Quartet postoji od 2012. godine, a njegovi članovi su u svetu džeza odavno.

Do sada su izdali tri albuma od kojih je poslednji “The Art of Mr. Simjanović” obrada filmskih kompozicija koje je komponovao Zoran Simjanović sa kojim su nedavo uspostavili saradnju.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Pročitaj i :
Close
Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com