Društvo

Niški cvetovi i vilenjaci na modnoj reviji u Roterdamu (FOTO)

Mlada niška modna dizajnerka, Jelena Dimitrijević, 24. maja ide na modnu reviju u Roterdam gde će se predstaviti svojom novom kolekcijom “Blossom”. Ona će holandskoj publici predstaviti 20 haljina iz ove kolekcije, a za Niške Vesti kaže da je organizatorima naročito bilo zanimljivo što do sada nisu imali tehniku koju ona primenjuje, a to je ručno oslikavanje tekstila.

Modna revija i izložba u holandskom gradu pod nazivom “Salone della moda”, okupiće 25. maja  u Roterdamu dizajnere enterijera, odeće i nakita iz Kanade, Italije, Bugarske, kao i zemlje domaćina. Jelena kaže da će revija biti i prodajnog karaktera i da je već, kao autor, dala saglasnost organizatorima da njene haljine mogu da se prodaju.

Do poziva je došlo na preporuku Nišlijke Ljiljane Milanović Blagojević, a nakon uspešnog Jeleninog predstavljanja u Davidovoj ulici kada je sa svojim koleginicma oslikavala platane. Uspešne modne revije u okviru Nišvil džez festivala i Filmskih susreta bile su više nego dovljna preporuka i za gostovanje u Roterdamu.

“Modna revija je umetničkog karaktera, a tema kolekcije kojom ću se predstaviti su vilenjaci i cvetovi. Njima je posebno bilo zanimljivo što se radi o tehnici ručnog oslikavanja tekstila, a to do sada još nisu imali. Nadam se da ću prodati neku haljinu”,  kaže uz osmeh mlada dizajnerka.

Jelena se iz Roterdama u Niš vraća već sutradan, 26. maja, a već 5. juna čeka je izložba u Beogradu.

“Raspored je baš intenzivan, jer istog dana iz Beograda nastavljam za slovački grad Košice, gde ću biti gost Eve Dekanovske na IFLOT- u, Internacionalnom festivalu lokalnih televizija i produkcija. Tamo ću predstaviti svoje haljine u srpskom Kreativnom kutku”, naglasila je Jelena Dimtrijević.

Poziv na ovo gostovanje došao je od počasnog konzula Republike Slovačke u Srbiji, Stele Jovanović.

Da napomenemo, da će se, kao modni detalji uz Jeleninu kolekciju lepršavih haljina, predstaviti još dve niške umetnice, Ivana Pavlović sa kolekcijom “Šarene perle i sreća” i Olgica Savić sa ručno rađenim nakitom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com