Sport

Niški “Čekićari” osvojili Atinu!

Da će se iz glavnog grada Grčke niški ragbisti vratiti u najmanju ruku neporaženi, znao je svako ko je video sa kakvim su optimizmom otputovali na utakmicu 2. kola Balkanske Superlige. Radnički je savladao ekipu domaćina – Attica Rhinos, sa 32:20 (14:6).

Iako se tokom čitavog meča vodila prilično ujednačena igra, na kraju su slavili gosti iz Niša. U timu Radničkog viđeno je i nekoliko debitanata jer su na ovo gostovanje bili prinuđeni da otputuju bez nekoliko standardnih prvotimaca.

Ipak, debitanti su bili na visini zadatka i pokazali da zasluženo nose dres niškog prvoligaša.

Najboljim pojedincem utakmice proglašen je Aleksandar Pavlović, reprezentativac Srbije u ovom sportu.

R13K Radnički je ovom pobedom obezbedio jesen u Evropi. Ostaje da se vidi do kraja grupne faze ko će mu biti protivnik, ali i da se sačekaju rezultati pojedinih rivala koji će odlučiti konačno pozicioniranje na tabeli. Trenutna pozicija iza Crvene zvezde i Partizana vodi Nišlije u polufinale, ali da li će tako biti zavisi od rezultata protivnika.

Za sada, “čekićari” su na 3.poziciji sa četiri boda i poen razlikom +50.

Za Nišlije su bitne dve utakmice, a obe se igraju 9. juna. Prva u Banjaluci izmedju Turskog šampiona Kadikoj Bikovadomaćih Ratnika, a druga u Baru gde Južna Regija dočekuje Dorćol. Ukoliko Bikovi i Dorćol zabeleže pobede odlučivaće poen razlika. Tu je trenutno Dorćol u prednosti jer ima +84, a Bikovi +24. To znači da Turcima u Banjaluci treba pobeda od najmanje 27 poena, kako bi izbegli poslednju poziciju i gostujući teren u četvrtfinalu.

Klubovi koji su rangirani na 4. i 5. poziciji nakon grupne faze, igraju četvrtfinale u septembru, dok tri prvoplasirana kluba idu direktno u polufinale Balkanske Superlige.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com