Društvo

Niški budući inženjeri za plasman na EBEC Balkanu

Koji će studenti predstavljati Niš na regionalnom takmičenju inženjera EBEC Balkan znaće se krajem ovog meseca, posle nadmetanja u timskom dizajnu i studiji slučaja na niškom Elektronskom fakultetu, u okviru Dana inženjera od 22. do 25. decembra.

Reč je o takmičenju koje se održava deveti put u Nišu i koje pruža jedinstvenu mogućnost mladim budućim inženjerima da prošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka iz svoje struke, kažu u organizaciji BEST, Niš.

“Pravo učešća imaju studenti svih fakulteta Univerziteta u Nišu. Sve što je potrebno je da svoje timove sastavljene od četiri člana prijavite na našem sajtu. Rok za prijavljivanje je 16. decembar 2016”, kaže Natalija Mitić iz organizacije BEST, Niš.

takmicenjePobednici na lokalnom nivou, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju, a koje podrazumeva rešavanje postavljenih zadataka na najbolji mogući način, u smislu cene, inovativnosti i performansi.

“Studenti će morati na originalan i inovativan način da rešavaju određene tehničko- menadžerske probleme, da predlože konstruisanje naprave i sve to da prezentuju na enegleskom  jeziku”, dodaje Nataliija Mitić iz organizacije BEST, Niš.

Dani inženjera obuhvatiće i prezentaciju kompanija, radionice koje će držati stručnjaci iz oblasti mehanike, elektronike, mašinstva, građevine, zaštite na radu i kreativne radionice, dodaju organizatori.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com