DruštvoEkonomija

Niški aerodrom oborio rekord iz 2019. godine

Direktor “Er Srbije” Jirži Marek, gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski i direktor “Aerodroma Srbije” Mihajlo Zdravković danas su na aerodromu u Nišu prisustvovali poletanju putnika kojim je oboren dosadašnji rekord iz 2019. godine od 422.255.

Putnica kojom je premašen dosadašnji rekord je Danica Mihajlović iz Svrljiga, koja letela na relaciji Niš-Ljubljana i njoj su uručeni prigodni pokloni.
Nova zgrada terminala na niškom aerodromu biće završena i otvorena krajem leta naredne godine, izjavio je ovom prilikom direktor “Aerodroma Srbije” Mihajlo Zdravković.

“Završena je jedna javna nabavka za opremanje terminalne zgrade, do kraja decembra biće raspisana još jedna, takođe za opremanje. Pred kraj leta putnici će ući u zgradu i počeće da se obavlja redovan avio-saobraćaj”, rekao je Zdravković.

On je kazao da su za aerodrom “Konstantin Veliki” važne u ovom trenutku dve stvari – potpisivanje ugovora sa “Er Srbijom” o letovima iz Niša do sedam destinacija i obaranje rekorda u broju putnika postignutog 2019. godine.

“Verujemo da će naši ostali partneri, kompanije “Viz er” i “Rajan er” u budućnosti pojačati linije i našim putnicima pružiti dodatne mogućnosti”, izjavio je Zdravković.

Marek je podsetio da je ta kompanija danas u vladi Srbije potpisala ugovore za obavljanje sedam letova sa niškog aerodroma i tri leta sa kraljevačkog aerodroma.

“Za razliku od nekih prethodnih, ovi ugovori su na četiri godine, što daje sigurnost, kako aerodromima koji posluju na jugu Srbije, tako i svim putnicima koji gravitiraju ka niškom aerodromu”, istakao je Marek.

On je kazao da večerašnji događaj na niškom aerodromu i prošlonedeljni rekord na beogradskom aerodromu jesu najbolji pokazatelji sadašnjih trendova na domaćem tržištu i trendova koje očekuju u budućnosti.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski je istakla da se još jednom pokazalo da je odluka grada iz 2018. godine da država preuzme niški aerodrom bila opravdana.

“Ispratili smo sada 422.256. putnika i težimo ka milionitom putniku. Danas je veliki dan za grad Niš s ozbirom da smo dobili sugurnost u letovima naredne četiri plus jednu godinu za sedam linija, od kojih je pet redovnih i dve sezonske”, naglasila je Sotirovski.

Ona je kazala da nove linije znače nove mogućnosti za promociju grada, za pozivanje investitora, smanjenje nezaposlenosti i povezivanje sa dijasporom.

“Er Srbija” se ugovorom koji je danas potpisan u vladi Srbije obavezala da će leteti od Niša do Istanbula, Ljubljane, Beograda, Kelna, Frankfurta i sezonski do Atine i Tivta

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

 1. U prvom razredu osnovne škole se uči čitanje i pisanje osnovnih i rednih brojeva.
  6 se čita šest
  6. se čita šesti
  6-ti ?????
  Mene bi bilo sramota da se slikam sa ovom tablom, a još više me je sramota što nije postojala bar jedna osoba da ukaže na grešku.
  Domovina se brani znanjem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com