Magazin

Niške Vesti na “Bir festu” (FOTO+VIDEO)

Završen 16. Beogradski festival piva – popularni „Bir fest“ kroz koji je prošlo više od pola miliona posetilaca. Za pet dana na tri bine organizovano je 63 koncerta i pedeset i devet sati muzike, a gosti su mogli da probaju oko 300 vrsta piva.

Oko 520 hiljada ljudi iz Srbije, ali i inostranstva slilo se na beogradsko Ušće da isprate nastupe brojnih regionalnih i svetskih zvezda.

Prvo veče obeležila je kraljica elektro-pop zvuka Rošin Marfi koja je atmosferu toliko usija na otvaranju da je pozvala na binu da joj se pridruže i IQOS promoterke.

Foto: Beer fest

Nastupi su se nizali, pa je tako drugo veče obeležio povratak dr Nela Karajlića pred beogradsku publiku posle 20 godina, uvertiru za vikend naprvio je  Van Goga, dok su subotu obeležili hip hop ritmovi, jer su sa IQOS bine nastupili legendarni Sanšajn i Bad Copy. Festival je zatvoren od strane džez sastava MF robots i Kikija i Pilota.

I za one koji nemaju novca pivo je bilo dostupno na „Bir festu“. Dovoljno je bilo da donesete pet praznih limenki koje ste mogli sakupiti usput i da dobijete jedno od piva tako što zavrtite točak sreće i izaberete brend.

Reciklažni centar dnevno je prikupljao od 50-75 kilograma limenki, a pet dinara od svake limenke išlo je za pomoć deci sa posebnim potrebama.

Da Beer fest nudi više od muzike i jedno kompletno festivalsko  iskustvo pokazali su i brojni dodatni sadržaji ove godine. Tako su jedan od najjači utisaka ostavili nastupi i atmosera sa IQOS bine i zone koja je ove godine bila u znaku futurizma, pa su svi posetioci u brojnim IQOS zonama širom festivala mogli da  saznaju više o ovom revolucionarnom proizvodu, baziranom na tehnologija zagrevanja, a ne sagorevanja duvana koji predstavlja potencijalno manje štetnu alternativu tradicionalnim cigaretama.

IQOS zona na Beer festu; Foto: Janko Petković

Posetioci su takođe mogli da uživaju i u Craft zoni, tradicionalno mesto okupljanje je bio luna park, a jedna od tema ovogodišnjeg Beer festa bila je i planeta zemlja, tako da je tokom festivala fondacija Recann organizovala veliku akciju reciklaže limenki.

Foto: Beer fest

Belgrade Beer Fest je najposećeniji festival ne samo u zemlji, već i u jugoistočnoj Evropi, što svakako doprinosi da Beograd sredinom avgusta, bude jedna od najpoželjnijih turističkih destinacija u ovom delu Evrope. Od dve stotine najvećih muzičkih festivala u Evropi, dva su sa besplatnim ulazom, a jedan od njih je Belgrade Beer Fest. Ta specifičnost generiše veliki broj turista koji sve više tragaju za konkretnim događajima na destinaciji.

Za 16 godina postojanja na njemu je bilo više od 800 besplatnih muzičkih nastupa i predstavljno više od 450 pivskih brendova.

Ekipa Niških Vesti je bila gost na štandu Filip Morisa.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com