Društvo

Niške trojke Jovan, Vuk i Ognjen dobili kolica od GO Medijana

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić i direktor niškog Žitopeka Milan Todorović, uručili su danas donaciju – kolica za bebe, Nišlijki Milici Milošević i njenom suprugu Bogdanu iz Niša. Oni su roditelji trojice dečaka – Jovana, Vuka i Ognjena, rođenih 20. januara ove godine. Na prijem u svoju opštinu i kolica došli su sa porodicom u proširenom sastavu, jer je mnogo posla oko njih, kaže mama Milica.

“Nisam očekivala uopšte da ćemo dobiti kolica. Toliko sam prijatno iznenađena gestom predsednika opštine i direktora Žitopeka, jer su retki ljudi koji ispunjavaju obećanja. Zahvaljujem se od srca, jer će lepo vreme napokon moći da provedu u šetnji, napolju. Do sada je to stvarno bio problem”, kaže Milica.

Predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić podsetio je da je nedavnom prijemu za mame sa područja GO Medijane sa ministarkom bez portfelja Slavicom Đukić Dejanović, zaduženoj za demografsku politiku, Nišlijki Milici Milošević obećao da će pokušati da nabavi kolica za njene sinove i na ovaj način ispunjava to obećanje.

“Možda se nabavka malo odužila jer takvih kolica nema u Srbiji. Ali, bili smo uporni jer smo želeli da ulepšamo detinjstvo Jovanu, Vuku i Ognjenu, i olaškamo roditeljsku brigu. U ovim vremenima nije lako brinuti o jednom, a kamoli o troje dece, pa je utoliko bio veći izazov da pomognemo”, rekao je Kocić, zahvalivši „Žitopeku“ na pruženoj ruci saradnje.

Direktor niškog „Žitopeka“, Milan Todorović roditelje niških trojki smatra izuzetno hrabrim.

“Odgovorili smo na poziv Gradske opštine Medijana, jer je društveno odgovorno poslovanje sastavni deo rada naše fabrike i Kompanije „Don Don“ u čijem sastavu poslujemo. Kao roditelj malog deteta smatrao sam za svoju obavezu da pomognem Milici i Bogdanu, da im roditeljstvo bude uživanje, a ne teret. Verujem da će tako biti”, naglasio je Todorović.

Po dogovoru porodica će kolica dobijena na poklon vratiti opštini kada mališani odrastu, kako bi bila prosleđena nekoj drugoj porodici koja bude imala sreće i ovako veliku porodicu.

Prvi čovek niške opštine Nebojša Kocić Milici je danas uručio i karticu sa popustom za mame i bebe, koja omogućava kupovinu robe i različite usluge u više od 40 društveno odgovornih firmi sa popustom od 10 do 50 procenata.

Akcija nabavke najsavremenijih kolica za trojke i kartica na dar, deo su opšte pronatalitetne politike koju sprovodi najveća niška opština u cilju proširenja porodice i unapređenja demografske slike opštine, Grada Niša i Republike Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com