Društvo

Niške medicinare nakon skoro osam meseci boravka u Bangiju, zamenio novi kontingent

Zamena kontingenta Vojske Srbije u Centralnoafričkoj Republici

Pripadnici Vojske Srbije koji su od novembra prošle godine bili angažovani u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici vratili su se u zemlju, nakon uspešnog učešća u ovoj mirovnoj operaciji. Medicinari niške Vojne bolnice, koji su uvek deo ovog kontigenta i ovog puta pokazali su se u najboljem svetlu.

U prethodnih gotovo osam meseci, kontingent Vojske Srbije, u čijem su sastavu bili štabni oficiri i vojna bolnica nivoa 2+, uspešno je realizovao sve zadatke u skladu sa mandatom misije, potvrđujući tako visoke standarde postupanja pripadnika Vojske Srbije u mirovnim operacijama. Njih je zamenio novi kontingent, koji je već stigao u prestonicu Centralnoafričke Republike Bangi, gde se naša vojna bolnica nalazi.

Srpska vojna bolnica, koja je od pre dve godine potpuno autonomna i samoodrživa, obezbeđuje prvu i drugu liniju zdravstvene zaštite osoblja Ujedinjenih nacija, hitne hirurške i druge intervencije, osnovnu stomatološku zaštitu i evakuaciju povređenih.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Centralnoafričkoj Republici započela 2014. godine upućivanjem medicinskog i nemedicinskog osoblja, a osim za vojnu bolnicu nivoa 2+ svoje pripadnike angažuje i kao štabne oficire i vojne posmatrače, piše na sajtu Vojske Srbije.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

  1. Informacije su vam loše gospodo novinari. Pored bolnice, štabnih oficira i vojnih posmatrača, Vojska Srbije u Bangiju ima i Role 1 ( 1 lekar, 5 med.tehničara ) i 1 lekara na mestu MEDAD (medical adviser) koji su angažovani u misiji EU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com