Sport

Niške karatiskinje pojačane olimpijskom šampionkom “napadaju zlato” u Kragujevcu

Takmičarke Karate kluba Niš boriće se za najsjajnija odličja u nacionalnoj premijer ligi u karateu za seniore i seniorke koja sledi u Kragujevcu. Predsednik kluba Dragan Đorđević uveren je da su niške karatiskinje spremne za najsjajnije medalje uz veliku pomoć olimpijske prvakinje iz Bugarske Ivet Goranove koja sa takmičarima niškog kluba deli kako znanje tako i veliko olimpijsko iskustvo.

Aktuelni vicešampioni Srbije vredno treniraju i veče pred samu ligu kako bi najspremniji izašli i pokazali ono najbolje što znaju.

Pripreme za premijer ligu u Kragujevcu

Olimpijska šampionka iz Bugarske Ivet Goranova, puna je želje da sa mlađim naraštajima radi i prenese im sva znanja koja ima. Ipak najrađe govori o svom velikom uspehu na Olimpijadi lane u Tokiju.

“Ja kada pričam o učešću na Olimpijskim igrama to je kao da sam na drugoj planeti. To je nešto sasvim drugačije i ne može da se uporedi ni sa evropskim ni sa svetskim takmičenjima, to je potpuno duga priča. Olimpijske igre su moj najveći san, jer sam ja kad sam išla na spavanje mislila na to, kada sam ustajala ujutu ja sam mislila na Olimpijske igre i kada sam osvojila medalju ja sam ispunila sve želje koje sam imala”, kaže za Niške Vesti Ivet.

Ona dodaje da prava uloga profesionalaca u sportu upravo jesu edukacije i rad sa mladima.

“Mislim da svaki profesionalni sportista treba da radi upravo ovo, da radi sa mladima i kada naučimo nešto  i postignemo uspeh treba sve to da delimo sa mlažim takmičarima, sve… znanje i iskusvo sa svim mladim sportistima, to tako treba da da bude”, uverena je ova olimpijska prvakinja.

Vežbajući sa mladim niškim karatistima ona se kaže, rado seća svojih početaka.

Ivet Goranova, olimpijska Šampionka

“Kada radim sa ovako malim sportistima ja se sećam kako sam ja vežbala kada sam bila ja mala. Na prvom svom takmičenju znala sam samo jednu tehniku i tako sam sa tom jednom tehnikom bila prva na takmičenju. Vrlo dobro se sežam šta je za mene značila prva medalja i koliko sam bila srećna. To mi je bila motivacija  da produžim napred, upravo  kada sam videla rezultat. Sva ova deca traže primer  na koji će da se ugledaju i kad imaju primer pred sobom, oni onda razmišljaju da i oni mogu da urade sve što vide”, sigurna je Goranova.

Oko vrata nosi olimpijsko zlato ali ova bugarska sportiskinja nema evropsko i svetsko zlato, ima bronzu i srebro ali zlato ne.

“Sledeća godina je godina žetve. Evropsko je u Španiji a svetsko u Mađarskoj i ja imam veliku želju da i tu osvojim zlato”, samouvereno poručuje Goranova.

Dragan Đorđević, predsednik Karate kluba “Niš” kaže da su njegove takmičarke spremne za sutrašnju nacionalnu premijer ligu za seniore i seniorke koja se održava u Kragujevcu  ali i da je veliko pojačanje bugarska olimpijka.

Dragan Đorđević, predsednik Karate kluba Niš

“Prošlogodišnji rezultat Karate kluba “Niš” je drugo mesto, tako da smo mi aktuelni vicešampioni Srbije za žene za seniorke. Ivet će da podrži našu ekipu, tj. da pomogne da mi u sutrašnjem nastupu dođemo do najsjajnijih odličja. Osim nje tu su i Katarina Đorđević, aktuelni prvak države do 55 kg, upravo je to kategorija u kojoj je nastupila Ivet Goranova prošle godine na Olimpijadi u Tokiju a za nički klub nastupće i Kristina Đorđević i Branka Aranđelović. Naš nastup je spoj mladosti i iskustva. Nadam se da ćemo da uspemo da dostojno reprezentujemo naš klub i grad”, siguran je Đorđević.

Trenutno je smena generacija, iz godine u godinu takmičari prelaze u starije kategorije, objašnjava Đorđević problem sa kojim se bore u klubu.

“Ove godine očekujemo da veći broj mlađih takmičara dosegne viši nivo i da pokušaju da naprave dobar rezulatat na nacionalnom nivou a tek onda dalje razmišljamo o međunarodnom učešću, a tu mislim na balkansko i mediteransko a tek onda evropsko i svetsko takmičenje”, kaže predednik niškog kluba koji podvlači da su trenutno niški najuspešniji takmičari seniorka Katarina Đorđević i Stefan Stanojević, koji su najveće uzdanice i od kojih se očekuje ozbiljniji međunarodni rezultat.

Karate klub Niš

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com