Društvo

Niške balerine najbolje u Solunu

Na festivalu First Continental Music Arts & Dance Olympiad Thessaloniki Grand Cup 2019 koji je održan u Solunu 11. i 12. maja, balerine Školice klasičnog baleta “Marija” iz Niša, pod rukovodstvom Marije Senćanski, baletskog pedagoga i koreografa, postigle su ogroman uspeh.

Niške balerine, kao jedini učesnik iz Srbije u oblasti klasičnog baleta, u svim disciplinama u kojima su učestvovale osvojile su prva mesta.

Na festival su učestvovali takmičari iz Grčke, Bugarske, Rumunije, Srbije i Kine. U takmičarskoj konkurenciji je učestvovalo više od 900 igrača u kategorijama klasičnog i modernog baleta.

Na centralnoj svečanosti festivala, na “Paradi zastava” sa ponosom i okićene osvojenim medaljama i šampionskim peharima, dostojno su prezentovale svoj grad Niš i nosile zastavu svoje države Srbije.

Male balerine su osvojile prve nagrade u disciplinama klasičanog baleta, Baby Formation- Premier, od 5 do 8 godina, Childern Formation – Premier od 8 do 12 godine, a u solo  nastupu Sofija Ivić je osvojila zlatnu i srebrnu medalju, a Dunja Tasić treće mesto i bronzanu medalju. Rukovodilac Školice klasičnog baleta “Marija”,  Marija Senćanski je nagrađena za poseban doprinos kao koreograf u razvoju baletske kulture kod najmlađih.

Veliki uspeh je plod dugotrajnog rada na savladavanju elemenata klasičnog baleta, pravilno kreiranih koreografija i velikog uzajamnog poverenja Marije Senćanski i balerina i njihovih roditelja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com