Društvo

Niška tvrđava dobila kutak za dojenje

U okviru kampanje “Beba bira  gde” , postavljen je kutak za dojenje u parku u Niškoj tvrđavi. Kompanija “Rosa ” ovu kampanju sprovela je sa ciljem ohrabrivanja majki da doje u javnosti, ali i da bi promovisala pronatalitetnu politiku.

Zamenica gradonačelnice Dušica Davidović naglasila je da će kutak za mamu i bebu   biti veoma značajan  za Niš, kao i to da je Niš treći grad u Srbiji koji je dobio ovakvu donaciju.

Osnovna ideja “Rose” za nastanak ovog projekta , kako kaže brend menadžerka Agnes Ivković, bila je pružanje podrške majkama i isticanje važnosti dojenja.

“Više od jedne decenije podržavali smo i pokrenuli  razne projekte i inicijative za stvaranje boljeg okruženja, kako za mamu i bebu, tako i za celu porodicu. “

Ona naglašava da je “Rosa” u saradnji sa Ministarstvom zdravlja otvorila tri banke humanog mleka u Srbiji, a u toku je i gradnja nekoliko škola roditeljstva. Uz podršku šire zajednice prikupljena su  novčana sredstva za realizaciju i  opremanje specijalizovanih soba za edukaciju o dojenju u porodilištima.

“Prošle godine je postavljena 21 klupa za dojenje, a ove godine nastavljamo našu misiju i uz prikupljena sredstva postavljeno je još dodatnih klupa i tri jedinstvena kutka za dojenje. Verujem da će mame uživati u ovom kutku i da ćemo ih podstaći na dojenje u javnosti . “

 

 

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com