Kultura

Niška SRCA putuju u Čikago

Dokumentarni film “Lutajuća srca – arhiv emocija” učestvovaće na “Srpskom filmskom festivalu – Čikago 2017” koji se održava decembra meseca ove godine.

Pored ovog niškog filma biće prikazani i filmovi “Rekvijem za gospođu J”, “Slepi putnik na brodu ludaka”, “Panta Rei” i “Obećanje” svi oni učesnici su Festivala glumačkih ostvarenja u Nišu.

Ovaj film prošlogodišnje je ostvarenje niške produkcijske kuće City Marketing Centar, a govori o niškoj grupi koja je bila jedna od najpopularnijih na prostoru bivše Jugoslavije.

Film od 1. do 3. decembra putuje u Čikago na „Srpski filmski festival – Čikago 2017“. Ekipa koja je stvarala ovu priču veoma je ponosna na poziv za učešće.

“Radujemo se odlasku u Čikago, jer nas interesuje kako će film biti prihvaćem tamo. Veliki je to korak za našu nišku produkciju koja je za sada iz naše kuće iznedrila četiri ostvarenja”, kaže Oliver Paunović, producent filma.

Za godinu dana ovaj dokumentarac pobrao je sve simpatije Nišlija, nakon premijere na Filmiskim susretima i učešća na nekoliko festivala dokumentarnog filma, interesovanje ne jenjava a Nišlije kažu da budi posebnu emociju koja seća na neka davna vremena koja rado spominjemo po dobru.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com