Obrazovanje

Niška škola jedina u ovom delu Srbije proglašena “školom dobrote”

Nagradu Svedočanstvo dobrote poneli su predstavnici osnovnih škola koji su pomogli onima kojima je pomoć bila najpotrebnija na nacionalni Dan davanja. Među 20 laureata, škola, ustanova i pojedinaca, našla se i Građevinska tehnička škola „Neimar“ iz Niša

Pohvalnicu za nazivom „Škola dobrote“ iz ruku gdina Verana Matića, predsednika ovog foruma, primila je Sara Marković, učenica trećeg razreda ove škole, inače redovni učesnik školskih humanitarnih akcija. Škola je nagrađena od strane Srpskog filantropskog foruma, u Beogradu, a manifestacija je održana u Dečjem kulturnom centru.  Ovo je samo dokaz da su mnogobrojne aktivnosti i himanitarne akcije usmerene na pomoć i dobročinstvo prema učenicima ove ali i drugih škola, imale odjeka.

„Neskromno moram reći, pohvalnica je otišla u prave ruke. Ponosimo se mnogobrojnim aktivnostima, koje je i teško pobrojati, a koje su čin davanja, darivanja, dobrote, empatije, dobrih dela i to ne samo naših zaposlenih prema učenicima, nego i učenika prema učenicima, ali i naše škole i Učeničke zadruge prema drugim školama. Samo ću navesti neke: humanitarna akcija „Niš u srcu“, humanitarni turnir, u oba slučaja novac je išao u dobrotvorne svrhe, izrada i prodaja predmeta u drugim školama (OŠ „Njegoš“ i OŠ „Carica Jelena“ ) davanja učenicima koji su slabijeg materijalnog stanja ( nabavka garderobe i udžbenika) a već duže vreme, škola obezbeđuje i besplatan prevoz učenicima iz ugroženih grupa”, kazao je direktor škole Sreten Vasić, nakon dobijanja pohvalnice odnosno „svedočanstva o dobroti“.

Foto: GTŠ “Neimar”

Za narednu godinu, godinu dobrote, kako je nazvana od strane govornika, ova škola najavljuje da će nastaviti sa sličnim aktivnostima, aktiviraće se još više da svi u školi budu na istom zadatku, a to je pomoć, dobra dela i empatija.

“Kako reče naš proslavljeni pesnik Ljubivoje Ršumović, koji je bio učesnik današnjeg događaja u Beogradu, „dobar čovek“ bi trebalo da bude pleonazam, čovek se rađa da bude dobar. Ja bih samo dodao, mi, nastavnici se bavimo humanim poslom, i podrazumeva se da je naša misija dobrota, saradnja, dobročinstvo, humanizam“, zaključio je Vasić.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com