Zdravlje

Niška sela će uskoro dobiti pokretnu apoteku

Na inicijativu žitelja opština Pantelej, Palilula i Crveni Krst, Niš će dobiti takozvanu pokretnu apoteku, najavila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski. To bi značilo da meštani okolnih naselja i sela po lek ne moraju da dolaze u grad.

 

Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša

“Građani su izrazili želju da bi voleli da imaju jednu vrstu pokretne apoteke,  ja ću o tome razgovarati sa direktorom Apotekarske ustanove Niš. Predložićemo i da Apotekarska ustanova otvori svoja predstavništva u okolnim naseljima, tako da zbog jednog leka žitelji ne bi morali da dolaze do grada. Izlazimo u susret meštanima, svuda gde je to moguće. Mislim da će jedna privremena, pokretna apoteka građanima dobro da dođe”, izjavila je Sotirovski.

Ona je najavila da će sa direktorom Apoteka Niš razgovarati o tome već naredne nedelje i dodaje da bi pokretna apoteka pomogla pre svega starijem stanovništvu.

Apoteka će se kretati po okolnim mestima tačno određenim danima, kako bi stanovnici znali kada mogu da računaju na tu vrstu usluge.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com