Društvo

Niška Pivara – Od Festivala Fantastike do Super Miška

Svetski trend da velike kompanije ostvaruju saradnju sa afirmisanim umetnicima iz različitih branši kako bi se, istovremeno, promovisali komercijalni proizvodi i talentovani pojedinci prati i Niška pivara, a sve u cilju da lokalne brendove promovišu – lokalni umetnici.

Jedan od početnih koraka načinjen je kada je Niška pivara podržala Festival Fantastike u Nišu aprila 2019. godine. Ovu manifestaciju elitističko-populističkog karaktera organizuju Udruženja ljubitelja fantastike „Ordo Drakoniš“ iz Niša i Niški Кulturni Centar.

„Prepoznali smo potencijal ovog Festivala i rado ga podržali, i finansijski i logistički. Ljubitelji fantastike, zaljubljenici u Gospodara Prstenova, Igru prestola i Zvezdane ratove ujedno su i ljubitelji dobrog piva. A nama je drago da su gosti Festivala imali priliku da probaju Niško, koje je jedan od brendova našeg grada“, navode iz pivare.

Foto: niska pivara

Na Festivalu fantastike ostvarena je saradnja između Niške pivare i popularnog niškog pisca Miloša Petkovića, čije su knjige nedavno uvrštene u školsku lektiru. Isprva, Miloš je za proizvode Niške pivare pisao slogane koji su, za kratko vreme, postali prepoznatljivi među ljubiteljima najpoznatijeg piva juga Srbije.

“Nakon saradnje oko slogana, Niška pivara i pisac Miloš Petković pokrenuli su mini-strip serijal „Super Miško pije Niško“, o superheroju kog u avanturama po jugoistočnoj Srbiji prati verni pas Čapa. Strip je pobrao simpatije Nišlija i ljubitelja devete umetnosti iz cele Srbije. Na ovaj način, rođen je strip-junak koji bi u godinama koje slede mogao da postane maskota Niške pivare”, rekli su u pivari.

Inače, radnja stripa smeštena je u Niš i okolne gradove jugoistočne Srbije, Super Miško iz epizode u epizodu rešava raznorazne probleme žitelja ovog kraja, a već za proleće 2020. godine ovaj simpatični superheroj sprema mnoga iznenađenja za svoje komšije.

Foto: niska pivara

„Veoma mi je drago da kompanije poput Niške pivare u mladim umetnicima našeg grada vide potencijal za saradnju, taj momenat sinergije sam oduvek voleo. U ovom slučaju, na meni je da maštom i kreativnošću pomognem u promovisanju proizvoda koji su brend Niša i jugoistoka Srbije. S druge strane, promovišući svoje proizvode, Niška pivara popularizuje i mene kao pisca i autora, što nije mala stvar, rekao je za Niške Vesti pisac Miloš Petković.

U realizaciji stripa učestvovao je i crtač Srđan Todorović iz Zaječara. U međuvremenu, pisac Miloš Petković se pridružio marketinškom timu i postavljen je na mesto PR-a Niške pivare. U toj i takvim saradnjama uvek provejava lokalpatriotski momenat što može biti od velikog značaja, naročito u vreme kada mladi napuštaju Srbiju i odlaze u inostranstvo trbuhom za kruhom.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com