Zdravlje

Niška ORL klinika na mapi edukativnih centara evropskog udruženja laringologa

ORL klinika koja je bila u zapećku čak i u domaćem zdravstvu, došla je do nivoa kada je kvalitativno prepoznata od renomiranog Evropskog udruženja laringologa.

Od jedne klinike koja je pre samo par godina tavorila sa jako oskudnom opremom, u poslednjih par godina ORL klinika UКC Niš je došla do nivoa kada je dobar deo opreme obnovljen, zaposlen je i određen broj mladih lekara kroz programe zapošljavanja najupešnijih studenata medicine, a od pre par dana ova klinika nalazi se i na edukativnoj mapi centara Evropskog Udruženja laringologa.

Nakon što je rukovodstvo ove klinike apliciralo za sticanje ovog statusa u evropskoj laringologiji i predstavila šta je to što se radi u oblasti hirurgije laringsa pogotovo tumor hirurgije na njihovoj klinici, vrhunski evropski stručnjaci u ovoj specijalnosti, doneli su odluku da je ORL Кlinika Univerzitetskog kliničkog centra Niš, ustanova koja poseduje realne kvalitete i mogućnosti da svojim kolegama laringolozima iz čitavog sveta, bude potencijalna baza za sticanje novih znanja i iskustava.

Rukovodilac ORL Кlinike UКC Niš prof.dr Dušan Milisavljević ističe da je ovo veliki uspeh ne samo za kliniku već i za kompletan niški Univerzitetski klinički centar.

“Jako je važno što je Evropsko udruženje prepoznalo značaj toga da i našu kliniku uključi u ovaj edukativni proces tumor hirurgije glave i vrata. Nažalost niški laringolozi imaju nezanemariv broj ovakvih operacija. Na nedeljnom nivou mi operišemo minimum 3-4 maligna tumora laringsa. Iskustva u ovome imamo, kao I uspeha, a sada imamo I priliku da mladjim kolegama iz čitavog sveta predstavimo naše iskustvo. Do sada su naši lekari odlazili u inostranstvo kako bi se usavršavali, sada smo mi ta zdravstvena ustanova u kojoj će se edukovati inostrane kolege”, kaže prof.dr Milisavljević.

Ovo je velika motivacija za sve zaposlene na ORL klinici da teže da i u drugim delatnostima svog rada postignu takve rezultate i da budu prepoznati i kada je u pitanju hirurgija uha i nosa i sinusa, dodaje prof.dr Dušan Milisavljević.

Na ovoj klinici, kako ističe njeno rukovodstvo,čak ni u najgorim momentima pandemije SARS Cov2 operativa nije stajala sa operacijama kancera. U ovom momentu nema liste čekanja za operaciju glave i vrata.

Inače, ORL Кlinika Univerzitetskog kliničkog centra u Nišu je među prvima u Istočnoj Evropi stavljena na mapu edukativnih centara Evropskog udruženja laringologa rame uz rame sa renomiranim klinikama u ovoj grani medicine.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com