Zdravlje

Niška klinika za ortopediju operisaće i tokom popodnevnih sati pacijente i iz drugih zdravstvenih centara

Cilj - smanjenje liste čekanja.

Klinika za ortopediju UKC Niš, operisaće pacijente i tokom popodnevnih sati, kako bi se smanjile liste čekanja na ortopedske hirurške intevenciije u drugim zdravstvenim centrima u zemlji. Ova niška klinika ima najmanju listu, a ovim izmenjenim načinom rada želi da pomogne u misiji da liste što pre skate, pa i ukinu.

U tu namenu obezbeđena je dodatna, treća operaciona sala i sve što je neophodno, ugradni i potrošni materijal, ljudstvo i svu opremu, a kako bi se rad odvijao nesmetano i u kontinuitetu, sve dok to bude bilo potrebno.

“Plan je da se u toku prepodneva, obavljaju operacije pacijentima koji se nalaze na listi čekanja za hiruršku ugradnju veštačkog kuka i kolena u Univerzitetskom kliničkom centru Niš, a da se svake nedelje, do daljeg, od ponedeljka do petka, u popodnevnim satima operišu i pacijenti UКC Niš, ali i oni kojima su te intervencije zakazane u Institutu za ortopediju Banjica i da se na taj način pacijentima izađe u susret, ali i pomogne kolegama”, ističu.

Sa lekarima OJ Кlinika za ortopediju UКC Niš, dogovoreno je da se u popodnevnim satima, operišu po dva pacijenta, pa će na taj način do kraja godine, zahvaljujući ovakvoj organizaciji, 350 do 400 pacijenata, koji se nalaze na objedinjenoj republičkoj listi čekanja, buti operisano u niškoj zdravstvenoj ustanovi, odnosno 50 do 70 pacijenata sa liste čekanja Instituta Banjica.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com