DruštvoObrazovanje

Niška JPU Pčelica jedina u Srbiji ima biblioteke za najmlađe

Javna predškolska ustanova Pčelica jedina je ovakva ustanova u Srbiji koja u svim vrtićima ima biblioteke za najmlađe. U vrtiću “Panda” se nalazi i Plava maštaonica, koja sem knjiga ima specijalne lutke i kostime koje koriste deca iz svih 26 vrtića.

 

“Vrtić “Panda” je, možda, jedini vrtić u Srbiji koji ima Plavu maštaonicu kojoj su ime dala deca iz vrtića. Plava maštaonica se sastoji iz dva dela. Prvi je namenjen dramskoj radionici ili dramskoj umetnosti a drugi je biblioteka.Tu je i deo u kome deca borave i gde nastaju njihove nove priče koje oni smišljaju sa svojim vaspitačima”, kaže direktorka PU “Pčelica” Svetlana Mitić.

Dodaje da se u Plavoj maštaonici nalazi i veliki broj kostima koje mogu da koriste deca iz svih vrtića kada pripremaju predstave.

“Tu je i veliki broj ginjo lutaka i lutaka na štapu koje koriste za predstave u svojim vrtićima”, kaže Svetlana Mitić.

Broj knjiga u bibliotekama vrtića stalno se povećava.

“Svaki praznik se koristi da se obnovi fond u bibliotekama, pa je tako bilo i za školsku slavu Svetog Savu. Sada smo dobili veliki broj knjiga i slikovnica za rad sa mališanima. Nadam se da ćemo i dalje popunjavati fond naših biblioteka. To važi i za kostime koje imamo”, kaže Svetlana Mitić i dodaje da je jako ponosna na Plavu maštaonicu.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com