Obrazovanje

Niška građevinska škola od fondacije Divac dobija najsavremeniju geodetsku opremu

GTŠ Neimar među devet škola koje će dobiti sredstva za nabavku opreme za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEAM oblasti.

U okviru konkursa Podrška STEAM obrazovanju u srednjim školama” koji su realizovali Fondacija Ana i Vlade Divac i NCR Fondacija, u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Centrom za promociju nauke, izabrano je devet škola koje će dobiti sredstva za nabavku opreme za realizaciju savremene nastave i vannastavnih aktivnosti iz STEAM oblasti.

Donacija u vrednosti od 3,5 miliona dinara omogućiće da više od 7000 učenika u Srbiji dobije kvalitetnije obrazovanje u domenu nauke, tehnologije, inženjerstva, umetnosti i matematike, kroz unapređenje savremene nastave i vannastavnih aktivnosti.

Prva tehnička škola iz Кruševca dobila je sredstva za nabavku robotske ruke, laptopa i transportne trake, Građevinska tehnička škola „Neimar“ iz Niša sredstva za savremenu geodetsku opremu, a Škola primenjenih umetnosti iz Šapca 3d štampač i 3d skener. Sredstva za nabavku 3d štampača i CNC mašine dobile su Elektrotehnička škola Nikola Tesla iz Beograda i Elektrotehnička i građevinska škola Nikola Tesla iz Zrenjanina. Novac za nabavku različitih robota, kao i delove i opremu za robote dobile su čak četiri škole – Elektrotehnička škola Nikola Tesla iz Niša, Politehnika – škola za nove tehnologije iz Beograda, Tehnička škola Nikola Tesla iz Šida i Gimnazija 9. Maj iz Niša.

„Ovo je još jedan veliki uspeh naše škole. Nastavljamo sa osavremenjavanjem nastave i normativa opreme u školi, zahvaljujući fondaciji Ana i Vlade Divac koja će nam donirati savremenu opremu za geodeziju. Za ovaj projekat prijavu je podnelo 134 škola iz Srbije, mi smo jedna od 9 u Srbiji, i jedna od tri u Nišu. Pre donošenja konačne odluke , predstavnici fondacije boravili su u našoj školi, i uverili se u naše želje da opremu iskoristimo u svrhu unapređenja nastave i obrazovno- vaspitnog rada. Prezentacija koju su tada pripremili učenici geodetskog smera četvrtog razreda i koordinator projekta sa svojim saradnicima, očigledno je bila dovoljna da naša škola bude uvrštena u one škole koj će dobiti sredstva za nabavku opreme.“ – izjavio je ovim povodom direktor GTŠ Neimar Sreten Vasić.

 

„Radi se o nabavci GNSS satelitskog prijemnika sa kontrolerom i mernim uređajem za snimanje i obeležavanje u geodeziji, plus podrška baznih stanica. Vrednost projekta je 520.000. Ova oprema poboljšaće rad učenika u nastavi, a koristiće se i u vannastavnim aktivnostima, kao što je rad učeničke zadruge.“ – dodao je Miloš Đorić, koordinator projekta.

Fondacija Ana i Vlade Divac sa partnerima već 13 godina radi na obezbeđivanju uslova za kvalitetno odrastanje i obrazovanje. Do sada je obnovljeno više od 100 vrtića i škola, a oko 70.000 dece dobilo je bolje uslove za obrazovanje i odrastanje.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com