Društvo

Niška Banja pre 40 godina – gde smo bili, gde smo danas (VIDEO)

Dokumentarno-promotivni film o Niškoj Banji “Putovanje, zdravlje i odmor u Srbiji” nastao je 1981. godine, a svedoči o “zlatnom dobu” naše banje od pre četiri decenije.

Niška Banja, na 230 km od Beograda, promovisana je kao najpoznatije lečilište u tadašnjoj Jugoslaviji za reumatska i kardio-vaskularna oboljenja.

U to vreme, dijagnostički bila je opremljena najsavremenijom opremom i bila vodeća institucija u tretmanu svih oblika reumatizma.

Mnogi hoteli, rekreativni bazeni, posebno opremljene vile i lokali sa nacionalnom kuhinjom, sve je to bila ponuda Niška Banje daleke 1981. godine.

Niška Banja je veoma dug niz godina ubedljivo bila jedna od najpopularnijh banja u Srbiji. Sam kralj Aleksandar Karađorđević upravo je ovde sagradio kuću u kojoj je provodio većinu slobodnog vremena, što govori o njenoj lepoti i velikom značaju.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. I ovaj video dokazuje da nemamo mi drugih neprijatelja,osim samih sebe.Tolika pljacka posle raspada Jugoslavije svih koji su dosli posle je nevidjena,a i vidi se koliko je Niska banja posle nekog vremena opustela zbog tih pljacki,to je jedan primer a ima ih po celoj zemlji,zatvorene fabrike,lecilista banje i sl.Velike bogate zemlje su samo nadgradjivale svoje kapitalne infrastrukturne projekte,a mi smo sve unistavali vremenom,zato smo tu gde jesmo.Toliko.

  2. Bio 2019, jedna kafane, dva kafića i pekara! Inače, Radon, kao objekat je jedan od boljih u ovoj zemlji, da ne kažem najbolji (a bio sam u dosta njih), samo šteta što je dobar deo sadžaja ukinut!

  3. Steta sto nema bogatijeg vanpansionskog sadrzaja. Za pohvalu je autobuska veza sa Nisom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com