Društvo

Niška Banja obeležila dan Opštine i Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu

Niška Banja obeležila je danas dan Opštine, 20 godina, ali i Dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu. Održan je parastos i položeni venci na spomen kosturnicu palim borcima iz Prvog svetskog rata.

Predstavnici Opštine položili su vence i poklonili se senima palih boraca za oslobođenje Niške Banje i u Drugom svetskom ratu. Vence su položile delegacije opštine i Skupštine opštine Niška Banja, predstavnici grada i Udruženja potomaka ratnika. Predsedstavnici Udruženja potomaka ratnika i Saveza udruženja NOR-a su ovom prilikom istakli da je obeležavanje značajnih datuma iz naše istorije veoma bitno kako bi mladi naraštaji znali da čuvaju srpstvo i svoju domovinu, i kako bi znali ko im je doneo slobodu.

Razvoj turističkih potencijala, završetak započetih projekata među kojima je i kupališni kompleks Kulište biće prioriteti u narednom periodu, a sve uz pomoć Grada Niša.

‘’Trinaesti oktobar je važan datum za opštinu Niška Banja. Na ovaj dan banja obeležava dan oslobođenja u Prvom i Drugom svetskom ratu i dan opštine. Razvoj turizma glavna je stvar za budućnost Niške banje’’, kaže predsednik Skupštine GO dr Tomislav Kostić. ‘’Budućnost ove opštine prvenstveno je fokusirana na sve one turističke potencijale koje ona ima, a koji, moramo priznati svi, nisu dovoljno iskorišćena u vremenima koja su iza nas. Mi kao predstavnici i zakonodavne i izvršne vlasti imamo tu obavezu, ali očekujemo i pomoć od grada i svih ljudi dobre volje.Drago mi je da imamo podršku grada na nivou koji može da doprinese da ova opština dobije onaj sjaj o kome svi pričamo’’, istako je Kostić.

Predsednik GO Niška Banja Dušan Živković je istako da je ovo dan kada se sećamo predaka koji su dali živote za našu zemlju.

‘’Ovo je istovremeno i dan kada obeležavamo 20 godina GO Niška Banja i kada ćemo se svi setiti svega onoga što smo uradili u prethodnom periodu, ali i da zajedničkim snagama dođemo do ideja koje ćemo realizovati u narednom periodu. Kada se radi o budućim planovima svakako planiramo da završimo projekte koji su već odobreni, a to je i projekat Kulište. Sada se trenutno radi na dobijanju građevinskih dozvola’’, kazao je Živković.

On je dodao da će projektom Kulište biti izgrađeno deset bazena, vodopad, park sa novim sadržajima, jednom rečju produžetak centra Niške Banje.

‘’Turistička sezona je prošla loše kada se radi o turistima sa strane, ali Niška Banja je bila puna zahvaljujući Nišlijama’’, dodao je Živković.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com