Zabava

Niška Banja na sav glas usred Zagreba (VIDEO)

Političari crtaju granice, ali ih narod pesmom i igrom briše kao gumicom… dokaz za to je i veselje u zagrebačkoj kafani “Makedonska baraka” gde se svirala i pevala tradicionalna pesma Niška Banja koja je podigla goste na noge.

Ovaj video snimak deli se društvenim mrežama na oduševljenje mnogih. Zanimljivo je da je snimak simpatičan i zanimljiv kako Makedoncima tako i Nišlijama, koji rado slušaju svoju gradsku himnu na drugim meridijanima.

Veselje nije prestajalo a nakon Niške Banje nizali su se srpski i makedonski hitovi.

Makedonska Baraka vrlo je popularna u Zagrebu, ovde se nude jela koja su kombinacija grčkih, srpskih, albanskih i turskih specijaliteta. Ova jela dodatno su obogaćena onim najboljim što nudi mediteranska i mađarska kuhinja. Ovde možete da probate tradicionalna makedonsku hranu Ajvar, Pinđur, Lutenicu, Makalo, Tarator, Šopsku salatu, Turšiju…

Domaćin Kiro Ristovski, koji već 18 godina živi u Hrvatskoj i suvlasnik je restorana Makedonska Baraca , kaže kako mu je drago da Hrvati prepoznaju kvalitetu makedonske kuhinje, piše Večernji.hr.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com