DruštvoEkonomija

Niška Banja mogla bi da dobije “Avantura park”

Grad Niš i Opština Niška Banja su, preko Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj i projekte (KLERP), konkurisali kod Ministarstva privrede Republike Srbije za sredstva za izgradnju “Avantura parka” u Niškoj Banji.

Kako poručuju iz KLERP-a, Niška Banja poseduje velike potencijale za rekreaciju i sport, primer tome su ekstremni sportovi, te ističu da će “Avantura park” privući turiste i obogatiti sadržaj za decu i rekreativce.

Foto: KLERP

Izgradnja Avantura parka trebalo bi da se odvija u dve faze.

“U okviru prve faze planirana je izgradnja pet zona, na dva nivoa. Tu bi se našlo 38 prepreka, veštačka stena, zip lajn. Za drugu fazu planiran je mini zoo vrt, mini zip lajn, neki vid Hobit sela za decu, podni šah, amfiteatar”, izjavila je Milena Tokalić iz KLERP-a.

Ona je dodala da će sve biti pravljeno od prirodnih materijala, kamena i drveta.

Vrednost projekta je 40,5 miliona dinara, a ukoliko bude prihvaćen, 60% sredstava, bez PDV-a, finansiraće Ministarstvo privrede, dok će Niš finansirati 40% i celokupan PDV.

Foto: printscreen projekta

Iz KLERP-a ističu da se konkurisalo i projektom za izgradnju prve faze servisne saobraćajnice na Vizantijskom vulevaru.

“Plan je da se uradi kolovoz, trotoar, parking mesta, osvetljenje, vodovodna mreža i atmosferska kanalizacija. U tom delu grada nalaze se poslovni objekti i firme kojima su neophodna parking mesta i prilaz”, rekla je Tokalić.

Foto: printscreen projekta

Ona je kazala da je vrednost tog projekta 71 milion dinara. Kao i u slučaju Avantura parka, Ministarstvo privrede bi finansiralo 60% bez PDV-a, a grad 40% i PDV.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

4 Komentara

    1. Sagradite prvo aqua park da privucete turiste, a onda se dajte na izgradnju avantura parka da upotpunite sadrzaj gostima aqua parka.

      1. …prvo treba da naprave hotele u Niškoj Banji, trenutno od hotela jedino Radon je u funkciji, svi ostali su propali

  1. Ooo Bravo Tokalic, to kad Milena obeca mora da se ispuni ! PRIRODNI MATERJALI BRAVO! Pametan projekat napokon !😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com