Društvo

Niška Banja čeka turiste

U Niškoj Banji turisti mogu vaučere za smeštaj da koriste u 18 objekata. U banji se radi na rekonstrukciji centralnog trga sa fontanama, što će biti okončano početkom juna, kada se očekuje i dolazak gostiju u većem broju.

Banjci očekuju da ove godine više turista koristi vaučere u vrednosti od 5.000 dinara za smeštaj u odnosu na prošlu godinu.

“Nadležno ministarstvo je odobrilo novu turu vaučera, za koje se građani uveliko prijavljuju. Banja nudi 18 smeštajnih kapaciteta, prijavljenih za vaučere. Pozivamo građane Srbije, naše komšije iz okolnih gradova i opština da dođu u novu, “okupanu” Nišku Banju i provedu letovanje kod nas”, kaže Dejan Jovanović, predsednik Gradske opštine Niška Banja.

Paralelno sa završetkom radova na trgu, koji su u prethodnom periodu bili prekinuti zbog raskida ugovora sa prvim izvođačem radova i procedure angažovanja novog izvođača, u pripremi je projekat izgradnje otvorenih bazena “Kulište”, čija je realizacija planirana za narednu sezonu. Reč je o projektu u kojem učestvuju Grad Niš i Ministarstvo trovine, turizma i telekomunikacija. Vrednost projekta je 40 miliona dinara.

 “Ovim projektom će Banja dobiti ono što joj godinama fali, otvorene bazene sa našom termalnom vodom”, istakao je Jovanović, najavljujući budući atraktivni turistički sadržaj u Banji.

Inače, Nišku Banju je prošle sezone posetilo, prema podacima Zavoda za statistiku, 3.728 gostiju, što je za 16,3 odsto manje nego pretprošle godine, a ostvareno je 26.000 noćenja.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

3 Komentara

  1. Velika sramota za grad Niš što N. Banja ovako ružno i raspalo izgleda već decenijama. To je bruka za sve vlasti do sada. Sve urušeno i staro, nema šta da vidiš u banji. Bruka.

  2. Zasto ne objavite kada ce da proradi Institut Niska banja jer je stacionar Radon Covid bolnica? Sta ce turisti u banji,ako nista ne radi od ponuda i terapija,kao sto je sada slucaj.Moraju pod hitno proraditi specijalisticke ambulante kao i terapijske usluge Starog kupatila,Wellness centar i bazen u Radonu,naravno i koronarna jedinica,kao i Terme i Zelengora jer su dugo prazni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com