Društvo

Niška Banja će uskoro dobiti obnovljeni centralni Trg

Niška Banja će do kraja avgusta zasijati punim sjajem. Neće biti uređena samo Niška Banja već i bulevar koji vodi do nje. U narednih mesec dana biće završena i biciklistička staza.

Niška Banja će uskoro dobiti obnovljeni centralni Trg. Unajveće se radi na njegovom kompletnom uredjenju uključujući i podzemnu instalaciju. Radove je obišao gradonačelnik Niša Darko Bulatović sa saradnicima.

 

Miloš Milošević, pomoćnik gradonačelnika Niša

“Intenzivno se radi na uređenju Niške Banje kako na uređenju samog Trga tako i na podzemnim instalacijama. Radi se sistemski, planirano je sve na vreme i očekujemo da radovi budu završeni u predviđenom roku”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Miloš Milošević.

Foto: Facebook strana GO Niška Banja

Istovremeno se radi i na Parohijskom domu. Uz pomoć Grada Niša, Eparhije niške, Gradske opštine Niška Banja i brojnih donatora, podižu se dva parohijska doma, jedan u porti banjske crkve Svetog Proroka Ilije, i drugi, u porti hrama Svetih Vrača Kozme i Damjana u Naselju Nikola Tesla.

“Pokušavamo da ulažemo ravnomerno u sve delove grada. Niška Banja je turističko mesto, a dobro je to što sada imamo i turistički autobus pa će svi zainteresovani uskoro moći da vide i novo lice Banje”, istakao je Milošević.

Radovi su u toku i na rekonstrukciji Bulevara Cara Konstantina. Ovaj bulevar će dobiti pešacke i dugo najavljivanu biciklističku stazu.

Dejan Jovanović, predsednik GO Niška Banja

“Na uređenju centralnog Trga radimo zajedničkim snagama. Mi smo platili projekat, to je podržao Grad i svi zajedno uz sufinansiranje Ministarstva trgovine i turizma radimo na ovom Trgu. Kada ima volje nađe se i način. Radi se u toku turističke sezone, jer nikako nismo mogli da otpočnemo sa radovima dok je trajala grejna sezona. Zahtevali smo od Instituta da sve svoje instalacije koje prolaze ispod Trga zamene, da ne bi nakon završenih radova raskopavali ono što je urađeno”, istakao je predesenik GO Niška Banja Dejan Jovanović

Foto: Facebook strana GO Niška Banja

Kao i ranijih godina, veselo će biti 2. avgusta kada se obeležava Sveti Ilija, slava Banje, ali se tu, muzički i zabavni program neće završiti, poručuju nadležni

“Zbog radova, binu ćemo postaviti na banjskom šetalištu. Posetioce će zabavljati Milan Topalović. On je ovde nastupio i prošle godine i publika je bila zadovoljna. Sledeći dan, 3. avgust rezervisan je za Penthaos bend. Svaki vikend u avgustu biće popunjen kulturno umetničkim sadržajem”, naglasio je Jovanović.

Novina, posebno za turiste koji žele da osim centra Niša injegovih kulturno istorijskih spomenika obiđu i Banju, je i otvoreni turistički autobus, koji od nedavno vozi do ove niške turističke destinacije.

 

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com