Društvo

Niška Banja beleži porast broja turista, veliko interesovanje za odmor putem vaučera

Da su statistički podaci pozitivni, kao i da Niška Banja beleži porast poseta za čak 113 odsto u odnosu na prethodnu godinu, potvrdio je Dušan Živković predsednik ove Opštine. Živković dodaje da vlada veliko interesovanje turista za subvencionisani smeštaj putem vaučera za ovu Banju, kao i da su svi smeštajni kapaciteti popunjeni tokom letnje sezone.

“Statistički podaci su pozitivni , u prvih pet meseci imamo 113 odsto povećanja broja gostiju, a što se tiče vaučera, u prvom pozivu, kada je vaučer važio 5000 dinara, imali smo 660 rezervacija, a u drugom, kada je povećan iznos, negde preko 1500, što znači da smo prešli brojku od preko 2000 rezervacija. To je za našu Opštinu jako bitno jer su naši smeštajni kapaciteti jako skromni”, objašnjava on.

Broj raspoloživog privatnog smeštaja u tom mestu u kome se vaučeri mogu koristiti je 21, a preko 40 smeštajnih jednica gde posetioci mogu da odsedaju, kaže Živković.

Dodaje da su investitori zainteresovani za izgradnju novih hotela na području Banje.
“Imamo danas nove investitore koji su zainteresovani da grade nove hotele. Zajedno sa Gradom razmatramo mogućnost izrade plana detaljne regulacije brda Koritnik samog podožja Suve planine jer tu već imamo tri poletušta koja su najbolja u Evropi i naravno da ta lokacija zalslužuje bolji tretman plansku dokumentaciju i komunalnu infrastrukturu”, zaključuje Živković.
Što se tiče poseta u našem Gradu, iz Turističke organizacije beleže u prvoj polovini godine značajan porast broja turističkih poseta i ostvarenih noćenja, većih za čak 40 odsto u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Veliki broj turista se očekuju u predstojećim mesecima, avgustu i septemrbu u susret manifestacijama po kojima je Niš prepoznatljiv.
Iz  TON – a ističu da su najčešći posetioci i naše komšije koje dolaze iz Bugarske i Makedonije, ali i da je zbog efektivnosti leta Niša – Istanbul povećan broj turista upravo iz te zemlje.

Podsetimo, za odmor u Srbiji opredeljeno je ukupno 300.000 vaučera, od čega 200.000 vaučera u vrednosti od 15.000 dinara i 100.000 vaučera u vrednosti od 10 hiljada dinara za građane koji su 2022. godine ostvarili pravo na vaučer u iznosu od 5.000. dinara.

Pravo na vaučere imaće nezaposleni, penzioneri i druge ugrožene grupe građana. Vaučer će moći da se iskoristi do kraja oktobra.

Paravo na ovu pomoć imaju svi nezaposleni, svi penzioneri, korisnici različitih naknada od države i radnici čija primanja ne prelaze 70.000 dinara.

Dragi čitaoci, ako želite da budete u toku i saznate prvi najnovije vesti iz Niša, preuzmite aplikaciju Niške Vesti za Android ili iPhone.

Povezane vesti

2 Komentara

  1. Novootvoreni velnes ne radi, u pitanju je, izgleda, bila samo šminka za slikanje. Toliko o tome koliko se nadležni zalažu za turizam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Ne možete kopirati sadržaj!

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com